Spataderen

​​​​Spataderen (varices) zijn aderafwijkingen die vaak voorkomen. Het zijn duidelijk zichtbare blauwe en verdikte of voelbare, wat kronkelig verlopende aderen aan de benen.

Hoe ontstaan spataderen?
In de aderen zitten kleppen die voorkomen dat het bloed terugstroomt en helpen het bloed richting het hart te gaan. Bij spataderen zijn de aders te wijd geworden waardoor de kleppen niet meer goed kunnen sluiten. Daarnaast kunnen aderen ook stuk gaan, bijvoorbeeld bij een bloedstolsel in een bloedvat (trombose). Als de kleppen niet meer goed werken, ontstaat er een terugstroom van bloed, waardoor de bloeddruk in de ader te hoog wordt. Die verhoogde druk veroorzaakt weer een nog verder uitzetten van de ader. Door deze uitzetting gaan de kleppen verderop niet goed meer dicht, waardoor het proces verder gaat.

Spataderspreekuur
Er is een speciaal spataderspreekuur. Daar werken de afdelingen Chirurgie en Dermatologie op het gebied van spataderbehandeling samen. Dat spreekuur vindt elke woensdagochtend plaats.

​​​

 Nieuws over deze afdeling

 

 

Uitstekende vaat- en spataderzorg opnieuw beloondhttp://www.westfriesgasthuis.nl/nieuws/Paginas/Opnieuw-spataderkeurmerk-voor-het-Westfriesgasthuis--.aspxUitstekende vaat- en spataderzorg opnieuw beloond2017-09-11T22:00:00Z
Vaat- en spataderkeurmerk voor Westfriesgasthuishttp://www.westfriesgasthuis.nl/nieuws/Paginas/Vaat--en-spataderkeurmerk-voor-Westfriesgasthuis.aspxVaat- en spataderkeurmerk voor Westfriesgasthuis2016-09-14T22:00:00Z

 

 

ClariVein behandeling (behandeling van spataders) http://www.westfriesgasthuis.nl/Folderbibliotheek/FLD-00272-NL.pdfClariVein behandeling (behandeling van spataders)
Flebectomie volgens mullerhttp://www.westfriesgasthuis.nl/Folderbibliotheek/FLD-00313-NL.pdfFlebectomie volgens muller
Sclerotherapie van spataderenhttp://www.westfriesgasthuis.nl/Folderbibliotheek/FLD-00287-NL.pdfSclerotherapie van spataderen
Spataderen laser behandeling Dagopname http://www.westfriesgasthuis.nl/Folderbibliotheek/FLD-01169-NL.pdfSpataderen laser behandeling Dagopname

 

 

Dermatologiehttp://www.westfriesgasthuis.nl/afdelingen/dermatologieDermatologieOp polikliniek Dermatologie helpen wij u bij huidproblemen als eczeem, psoriasis en huidkanker. Ook behandelen wij allergieën, spataderen en geslachtsziekten. Ons team doet onderzoek, behandelt en helpt u bij het voorkomen van huidproblemen.
Chirurgiehttp://www.westfriesgasthuis.nl/afdelingen/chirurgieChirurgie​Chirurgie (heelkunde) houdt zich bezig met de behandeling van verwondingen, tumoren, vaatziekten en infecties. Meestal is voor de behandeling een operatie nodig.

 

 

dhr. J. Kievithttp://www.westfriesgasthuis.nl/specialisten/Paginas/dhr.J.Kievit.aspxdhr. J. Kievit
mw. D.J.C. Komenhttp://www.westfriesgasthuis.nl/specialisten/Paginas/mw.D.J.C.Komen.aspxmw. D.J.C. Komen
mw. S. Nevehttp://www.westfriesgasthuis.nl/specialisten/Paginas/mevr.S.Neve.aspxmw. S. Neve
dhr. dr. A.M. Wiersemahttp://www.westfriesgasthuis.nl/specialisten/Paginas/dhr.A.M.Wiersema.aspxdhr. dr. A.M. Wiersema

 

 

Hoornhttp://www.westfriesgasthuis.nl/locaties/hoornHoornDe hoofdlocatie van het Westfriesgasthuis vindt u op de Maelsonstraat 3 in Hoorn. ​Er zijn twee ingangen: een hoofdingang en een ingang aan de stationszijde.

Mobile Menu
Zoeken.