Centrum voor geboortezorg​

​Als je zwanger bent kom je terecht bij het Centrum voor geboortezorg. Alles is erop gericht moeder en kind zo goed mogelijk bij zwangerschap en geboorte te begeleiden. Thuis, op de polikliniek aan de Maelsonstraat 9 of in het ziekenhuis in één van de nieuwe kraamsuites. Of in één van de couveusesuites waar ouders samen met hun kindje kunnen verblijven als het pasgeboren kindje nog extra ondersteuning nodig heeft.

Contact

Centrum voor verloskunde en echoscopie: 0229 257019
ma t/m vr: 08.30 tot 17.00 uur
Kraamsuites: 0229 257838
Centrale balie van de afdeling tijdens kantooruren: 0229 257478
Spoedgevallen: 0229 257257

In het voorjaar van 2016 wordt het nieuwe centrum voor geboortezorg officieel geopend. De zorg in het centrum is al sinds 2015 volop in bedrijf. Het is een initiatief van het Westfriesgasthuis en Eva van Hoorn, centrum voor verloskunde en echoscopie. In het nieuwe centrum werken experts zoals verloskundigen, gynaecologen, kinderartsen, gespecialiseerde verpleegkundigen en kraamverzorgsters samen aan zorg voor zwangerschap en geboorte.

 Voordelen

Het ziekenhuis en de verloskundigenpraktijk werken op de nieuwe locatie intensiever samen. “Op deze manier bundelen we onze zorg, expertise en onze verschillende invalshoeken,” zegt Susanne Jumelet, verloskundige bij Eva van Hoorn. ”Veel voordelen zijn misschien niet direct zichtbaar voor zwangeren, zoals de korte lijnen onderling en het structurele overleg waarbij zwangeren besproken worden,” vertelt gynaecoloog Jantien Boomgaard. “Wel is direct zichtbaar dat zwangere vrouwen in Hoorn voortaan alles op één locatie hebben: niet alleen de verloskundige consulten – zowel met gynaecologen als met verloskundigen, maar ook de echoscopieën, de voorlichting en zwangerschapscursussen.” Aan de locatie van de bevallingen zelf verandert niets: dat kan gewoon thuis of in het ziekenhuis. ​
Mobile Menu
Zoeken.