Nucleaire geneeskundige onderzoeken

​Hier vindt u meer uitleg over de verschillende nucleaire geneeskundige onderzoeken. Die onderzoeken doen we op poli 50 D.

De onderzoeken worden zelfstandig uitgevoerd door medisch nucleair werkers (laboranten). Bij enkele onderzoeken is een nucleair geneeskundige tijdens het onderzoek aanwezig. Die beoordeelt de foto’s. Wij streven ernaar dat binnen 24 uur de uitslag bekend is bij uw specialist of huisarts.

De afdeling Nucleaire geneeskunde is vooral een onderzoeksafdeling. Naast onderzoeken voeren we een aantal therapieën uit.

Wij doen de volgende onderzoeken:

  • Hartspieronderzoek (doorbloeding)
  • Schildklieronderzoek en -therapie
  • Schildwachtklierprocedure (sentinel node)
  • PET/CT-onderzoek
  • DEXA-onderzoek (botdichtheidmeting)

 Route

U vindt poli 50 D op de 1e verdieping. Vanuit de centrale hal waar u het ziekenhuis binnenkomt, gaat u naar lift A. Daarmee gaat u naar de 1e verdieping.
K​lik op de plattegronden voo​r een vergrote weergave.
 
Begane grond

1e verdieping

 Folder

Als er voor u een onderzoek wordt aangevraagd op de afdeling Nucleaire geneeskunde krijgt u van (de secretaresse van) de specialist een folder van dit onderzoek. In de patiëntfolders vindt u per onderzoek specifieke informatie. Heeft u de folder niet gekregen, dan kunt u een folder opvragen bij de afdeling nucleaire geneeskunde. Vraag per e-mail de folder aan.

Tijdens het onderzoek kunt u ook vragen stellen aan de medisch nucleair medewerker die u begeleidt.

Mobile Menu
Zoeken.