Borstreconstructie na amputatie

​​Na een borstamputatie die meestal door een algemeen chirurg is verricht, ontbreekt de borstcontour. Daardoor zijn uw borsten asymmetrisch. Om een nieuwe borst te construeren die zoveel mogelijk overeenkomt met uw andere borst, zijn er meerdere operaties mogelijk. Het is belangrijk dat de borstreconstructie uw persoonlijke keuze blijft.


Wanneer kunt u een borstreconstructie laten plaatsvinden?
Een borstreconstructie kan op twee verschillende momenten worden uitgevoerd:

Het eerste moment is een primaire reconstructie. Dat betekent dat de reconstructie direct volgt na borstamputatie. Dus dit is een operatie waarbij de amputatie en de reconstructie in één sessie plaatsvinden.  Of u hiervoor in aanmerking komt, wordt bepaald door de algemeen chirurg. Hij/zij zal u doorverwijzen naar de plastisch chirurg. 

Het tweede moment is een secundaire reconstructie. De borstreconstructie vindt plaats op een later tijdstip. De reconstructie kan ruim een jaar na de amputatie plaatsvinden. Dat heeft te maken met de afronding van de nabehandeling van bestraling en/of chemotherapie. 

Wat zijn de behandelingen?
Borstreconstructies kunnen op verschillende manieren worden uitgevoerd. In een gesprek met de behandelende plastisch chirurg wordt met u de juiste keuze gemaakt uit de verschillende opties. Hierbij wordt rekening gehouden met de wensen en de mogelijkheden van uw unieke situatie.

Voor vragen, afspraken of informatie kunt u op maandag, dinsdag en donderdag tussen 08.30 en 17.00 uur bellen naar 0229 257 250. ​​​​​​

 

 

Informatie borstreconstructiehttp://www.westfriesgasthuis.nl/Folderbibliotheek/FLD-00011-NL.pdfInformatie borstreconstructie
Leefregels na borstreconstructie mbv tissue-expander(s)http://www.westfriesgasthuis.nl/Folderbibliotheek/FLD-00037-NL.pdfLeefregels na borstreconstructie mbv tissue-expander(s)

 

 

Plastische chirurgiehttp://www.westfriesgasthuis.nl/afdelingen/plastischechirurgiePlastische chirurgieOp deze afdeling helpen wij u met reconstructieve chirurgie, bijvoorbeeld bij een nieuwe borst na amputatie. Omdat handen ingewikkelde lichaamsdelen zijn, helpt de plastisch chirurg ook bij behandelingen aan de hand en pols.

 

 

dhr. dr. P.D.L. Kuypershttp://www.westfriesgasthuis.nl/specialisten/Paginas/dhr.dr.P.D.L.Kuypers.aspxdhr. dr. P.D.L. Kuypers

 

 

Hoornhttp://www.westfriesgasthuis.nl/locaties/hoornHoornDe hoofdlocatie van het Westfriesgasthuis vindt u op de Maelsonstraat 3 in Hoorn. ​Er zijn twee ingangen: een hoofdingang en een ingang aan de stationszijde.

Mobile Menu
Zoeken.