Login als professional

Login of wachtwoord vergeten?

Nog geen account?

Alles over nieuwe accounts

Westfriesgasthuis Loop(t) 2013

Op zondag 6 oktober jl. verzorgde het Westfriesgasthuis de Westfriesgasthuis Loop(t). Ruim 40 kinderen en 300 volwassenen lieten zich van hun sportiefste kant zien. De opbrengst van de Westfriesgasthuis Loop(t) komt volledig ten goede aan Team Boaz en de stichting Stofwisselkracht.


Kidsloop
De Westfriesgasthuis Loop(t) begon met een kidsloop. Bij de jongens was in de categorie 6-9 jaar Quiroz Kuiper de winnaar. Gevolgd door Lars Ootes en Jens Stuijfbergen. Bij de meisjes werd Louise van Wattingen eerste, net als vorig jaar. Liset Holla verdiende de tweede plek en Madalynn de Jong werd derde. In de categorie 10-12 jaar kwam Tom van der Schuit als eerste jongen over de streep. Op de voet gevolgd door Sam Oudeman en Lucas Laan. Het eerste meisje dat over de finish kwam, was Britt Laan. Irene Slagter werd tweede en Fien Panman derde.


5 kilometer
De 5km bij de dames is gewonnen door Sylvia Bos, Mary Koenis kwam op de tweede plek en Annie Godijn eindigde als derde. Bij de heren behaalde Sjaak Mettes de eerste plaats, Tarik Beemster kwam als tweede binnen en Ruud van Breukelen finishte als derde.


10 kilometer
Bij de 10km finishte, voor het derde jaar op rij, Jacqueline Prins als eerste bij de dames. Monique le Blansch was nummer twee en Sara Wiebers kwam als derde over de streep. Op de 10km voor heren kwam Pieter Buisman als eerste over de streep. Rischard Wuisman en Edwin Huisman werden respectievelijk nummer twee en drie.


Uitslagen en foto’s


Team Boaz en stochting Stofwisselkracht
Stofwisselingsziekten de wereld uit! Dat is het ultieme doel van deze stichting. Per jaar krijgen zo'n 800 kinderen de diagnose stofwisselingsziekte. Omdat er voor veel stofwisselingsziekten nog geen behandeling bestaat ontwikkelen veel kinderen zware lichamelijke en geestelijke beperkingen. Meer dan de helft van alle kinderen met een stofwisselingsziekte overlijdt voor hun 18e verjaardag. Dit overkwam ook Hans en Sissy Vriend uit Hoorn. Zij verloren twee kindjes, Milo en Isis, door een onbekende stofwisselingsziekte. Beide kinderen werden geboren in het Westfriesgasthuis. Onder de naam Team Boaz zetten Hans en Sissy zich nu in voor Stofwisselkracht.