Informatiestand over hoofd-halskanker in Westfriesgasthuis

7-9-2017

Op dinsdag 19 september staat er een informatiestand voor mensen met hoofd-halskanker in de centrale hal van het Westfriesgasthuis in Hoorn. Die staat er in het kader van de Europese week voor mensen met hoofd-halskanker.

Van 8.00-14.00 uur kunnen patiënten en andere geïnteresseerden bij de stand terecht voor informatie over hoofd-halskanker. Ook worden er kookboekjes verkocht, want patiënten met hoofd-halskanker kunnen vaak alleen nog vloeibaar eten en 98 procent van hen verliest smaak en reuk.

Patiëntenvereniging
De stand wordt bemand door vrijwilliger Nelly Groen, regiocoördinator van de patiëntenvereniging HOOFD-HALS. Ze heeft zelf meerdere keren hoofd-halskanker gehad en is daarvoor succesvol behandeld. Dit jaar staat Nelly voor de laatste keer bij de informatiestand, na 17 jaar vrijwilligerswerk verricht te hebben voor de patiëntenvereniging.

Diagnose
Hoofd-halskanker staat in Europa in de top tien van meest voorkomende vormen van kanker. Jaarlijks krijgen ongeveer 3.000 mensen de diagnose. Als de diagnose in een vroeg stadium wordt gesteld, dan is de kans op overleving 80-90%.

 

 

Oncologiehttp://www.westfriesgasthuis.nl/afdelingen/interne-geneeskunde/oncologieOncologieOnder de vlag van Esperanz werken oncologen en verpleegkundigen van het Westfriesgasthuis samen met het Waterlandziekenhuis in Purmerend, het Zaans Medisch Centrum en het Vumc in Amsterdam.

Mobile Menu
Zoeken.