Kwaliteitsvenster

Op 1 juni is het Kwaliteitsvenster van het Westfriesgasthuis uitgebreid met cijfers over veelvoorkomende of planbare behandelingen.  U vindt er niet alleen de meest recente cijfers over algemene kwaliteit van zorguitkomsten, maar ook van tien veelvoorkomende of planbare behandelingen. Nieuw zijn onder andere cijfers over de resultaten van prostaatoperaties, longkankerbehandelingen, geboortezorg, de operatie aan een verwijde buikslagader en staaroperaties.

Bovendien bevatten alle vensters nu de cijfers over 2016. Alle cijfers worden afgezet tegen een landelijk gemiddelde en waar mogelijk vergeleken met 2015. Ook zijn de cijfers vaak voorzien van een toelichting door het Westfriesgasthuis. Wat zegt dit cijfer over de kwaliteit van zorg van een ziekenhuis of revalidatiecentrum? En waarom is een cijfer hoger of juist lager dan het landelijk gemiddelde?

Een greep uit de gunstige resultaten
In het Westfriesgasthuis worden risicovolle operaties structureel ruim voldoende gedaan. Verder in 2016 zijn 60 patiënten meer behandeld voor borstkanker dan in 2015. Na een gewrichtsvervangende prothese, het verwijderen van de galblaas en het verwijderen van de prostaat zijn er nauwelijks infecties opgetreden.

100 procent
In ons ziekenhuis is in 2016 bij 100% van de ouderen die voor het eerst een bezoek brengen aan de geriatrische poli- of dagkliniek vastgesteld of zij ondervoed zijn of niet.

Snel geopereerd na een beroerte
Verder zijn In 2016 patiënten met een beroerte (zonder lichamelijke of geestelijke schade) in het Westfriesgasthuis vaker binnen twee weken na de eerste afspraak met de neuroloog geopereerd dan dit landelijk was.

Over het Kwaliteitsvenster
Het Kwaliteitsvenster is een initiatief van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ). Het gaat over dertig onderwerpen verdeeld over de tabbladen algemene kwaliteit, behandelresultaten en revalidatie. Door bijvoorbeeld op 'patiëntervaringen' te klikken, verschijnt onze gemiddelde score op patiënttevredenheid.

Mobile Menu
Zoeken.