dhr. J.M. Bijl

Jesse Bijl is in 2007 afgestudeerd als basisarts aan de Erasmus Universiteit, Rotterdam. Sinds 2015 is hij cardioloog met als afstudeerspecialisatie device therapie (Pacemakers/ ICD’s).
 
Denk- en doe-kant
Jesse vertelt: “Het is een prachtig vak met een denk-kant (de patiënt met een klacht/vraag/probleem, en met zelf in de hand hebbend onderzoek) en een doe-kant (invasief onderzoek en behandeling). Het is daardoor dynamisch, vaak snel, technisch en precies werk. Daar houd ik van.”
 
Bijzondere interesse
Gevraagd naar zijn specifieke vaardigheden zegt hij: “Ik heb mij tijdens mijn opleiding cardiologie in Nieuwegein en door een fellowship in Zwolle, verdiept in device therapie ((biventriculaire) pacemakers en ICD's). Ook ritmestoornissen, hartfalen en pulmonale hypertensie hebben mijn bijzondere interesse gekregen.“
 
Perfecte grootte
Jesse heeft voor het Westfriesgasthuis gekozen vanwege de fijne grootte. “Klein genoeg voor persoonlijk contact, korte lijnen en om de cardiologie in de volledige breedte te beoefenen. En groot genoeg om alle voorzieningen in huis te hebben om top zorg te leveren en om de B-opleiding (voor opleidingsassistenten cardiologie uit het AMC) te verzorgen. Daarnaast is de patiëntenpopulatie hier erg fijn: direct, respectvol, humorvol, vaak goed te informeren en instrueren. Natuurlijk zie ik ook enkele verbeterpunten waar ik hopelijk zelf aan kan bijdragen; ik zie geen belemmeringen om dat voor elkaar te krijgen.”
 
Genoeg gelachen
Wanneer vindt hij een werkdag geslaagd? “Als de werkdag gevarieerd was, ik de juiste beslissingen nam voor een onderzoek of behandeling, en dat deze dag vlot verliep zonder vertragingen of onduidelijkheden hierin. En nog belangrijker: er meer dan voldoende gelachen is.”
 
En verder
“Ik woon in Amsterdam en ben single zonder kinderen”, vertelt Jesse. “Ik houd van sport en reizen en helemaal als dit te combineren is. Zo ben ik dit jaar naar Antarctica gezeild, heb ik meegedaan aan een halve Iron Man op Mallorca en liep ik de authentieke Marathon van Athene.”

 

 

Enkhuizenhttp://www.westfriesgasthuis.nl/locaties/enkhuizenEnkhuizenDe polikliniek Enkhuizen vindt u in het Gezondheidscentrum Molenweg.
Heerhugowaardhttp://www.westfriesgasthuis.nl/locaties/heerhugowaardHeerhugowaardBij de locatie Heerhugowaard kunt u terecht voor poliklinische zorg van het Westfriesgasthuis als u in Heerhugowaard of de directe omgeving woont​.
Hoornhttp://www.westfriesgasthuis.nl/locaties/hoornHoornDe hoofdlocatie van het Westfriesgasthuis vindt u op de Maelsonstraat 3 in Hoorn. ​Er zijn twee ingangen: een hoofdingang en een ingang aan de stationszijde.

 

 

Cardiologiehttp://www.westfriesgasthuis.nl/afdelingen/cardiologieCardiologieBij Cardiologie krijgt u hulp bij alle klachten die te maken hebben met uw hart en bloedvaten. Ons team doet onderzoek, behandelt en helpt u bij het voorkomen van hart- en vaatziekten.

Mobile Menu
Zoeken.