Lichte narcose bij onderzoek of behandeling

​Tegenwoordig is het mogelijk een darm- of maagonderzoek onder lichte narcose (sedatie) te ondergaan. In de regel worden dan medicijnen gebruikt die ook gebruikt worden om iemand onder narcose te brengen. Het verschil tussen een sedatie en een algehele narcose is dat u bij een sedatie direct wekbaar en aanspreekbaar bent en u ook nog geluiden om u heen kan horen. In sommige gevallen is het noodzakelijk dat u voor een darmonderzoek eerst langs de Poli Preoperatief moet gaan voor een screeningsonderzoek.

Het Westfriesgasthuis heeft vier anesthesiemedewerkers die een specifieke sedatieopleiding hebben afgerond: onze 'sedatiespecialisten'.

​Joost Lantink​Patrick Nieuwveen​Petra de Vries-Hauwert​Claudia Janssen

 

 

Sedatie bij een onderzoek of behandelinghttps://www.westfriesgasthuis.nl/Folderbibliotheek/FLD-00116-NL.pdfSedatie bij een onderzoek of behandeling
Sedatie bij een onderzoek of behandelinghttps://www.westfriesgasthuis.nl/Folderbibliotheek/FLD-00162-NL.pdfSedatie bij een onderzoek of behandeling

 

 

Anesthesie en operatiehttps://www.westfriesgasthuis.nl/afdelingen/anesthesie-en-operatieAnesthesie en operatieDe afdeling Anesthesie en operatie houdt zich bezig met verdoving bij operaties en ingrepen. De afdeling is onderverdeeld in de poli preoperatief en de anesthesie in de operatiekamers.

Mobile Menu
Zoeken.