Veelgestelde vragen

Ik ga voor het eerst naar de cardioloog, wat moet ik meenemen?
Ons ziekenhuis kent een identificatieplicht; u moet dus een legitimatiebewijs meenemen. De cardioloog neemt graag met u door welke medicijnen u gebruikt; neemt u dus al uw medicijnen mee?
 
Moet ik een afspraak maken voor een ECG (hartfilmpje)?
Nee, wij hebben een inloopspreekuur bij poli 74 van 9.00 uur tot 12.00 uur elke dag van maandag t/m vrijdag. Voor dat inloopspreekuur heeft u een verwijzing nodig van uw huisarts of specialist.
 
Kan ik een eerdere afspraak krijgen bij de cardioloog?
Wanneer uw klachten spoedeisend zijn zal uw huisarts regelen dat u eerder terecht kunt.
 
Waarom kan ik niet voor over een langere periode een afspraak maken?
Bij de polikliniek cardiologie wordt gewerkt met een agenda die voor zes weken open is. Dit heeft het voordeel dat er minder afspraken verzet worden i.v.m. vakanties, vrije dagen of congressen van de cardiologen. Bij een zesweeks rooster vergeten minder mensen hun afspraak. Wanneer er bijv. een afspraak gemaakt wordt voor over een jaar blijken er mensen niet op het spreekuur te komen omdat zij deze afspraak vergeten zijn.
 
Ik moet voor een ingreep naar het ziekenhuis, moet ik stoppen met mijn medicijnen?
Voor sommige ingrepen moet u inderdaad stoppen met uw medicijnen. In onze patiëntenfolders staat wanneer en met welke medicijnen u moet stoppen. Soms beslist de cardioloog echter om hier van af te wijken.
 
De tandarts of mondhygiëniste heeft gezegd dat ik antibiotica moet gebruiken voor een ingreep. Hoe kom ik daaraan?
U kunt uw huisarts vragen om antibiotica voor te schrijven.
 
Wanneer is mijn bloeddruk te hoog?
Bij een bovendruk hoger dan 140 mmHg en / of een onderdruk hoger dan 90 mmHg spreekt men van een te hoge bloeddruk. Bent u 60 jaar of ouder dan mag de bovendruk 160 mmHg zijn. De bloeddruk moet bij drie metingen na elkaar te hoog zijn, willen we echt zeggen dat u een te hoge bloeddruk heeft. In de ochtend en avond is de bloeddruk meestal wat lager dan ’s middags. De bloeddruk verandert of schommelt ook door bewegen, sporten, emoties, stil zitten of op bed liggen.
 
Ik heb zelf mijn bloeddruk gemeten en deze is hoger dan de vorige keer, moet ik nu direct naar de cardioloog?
Wanneer uw bloeddruk eenmalig hoger is hoeft u zich niet ongerust te maken. Wanneer uw bloeddruk gedurende meerdere dagen verhoogd blijft kunt u contact opnemen met uw huisarts. Uw huisarts kan bepalen of een bezoek aan de cardioloog nodig is.
 
Ik heb van de apotheek een andere verpakking gekregen dan de verpakking van de medicijnen die ik normaal krijg, heb ik nu wel de juiste medicijnen?
Medicijnen bevatten een werkzame stof. Deze werkzame stof wordt door verschillende fabrikanten verwerkt in medicijnen. Het kan dus gebeuren dat u een medicijn krijgt met een andere naam of een medicijn wat er anders uitziet dan u gewend bent. Uw apotheek kan u vertellen of de medicijnen die u heeft gekregen de juiste zijn.
 
Ik heb andere medicijnen en denk dat ik bijwerkingen daarvan heb, kan dat?
Deze vraag kunt u het beste bij uw apotheek stellen.
 
Combineren de medicijnen die ik heb gekregen wel met de andere medicijnen die ik gebruik?
Deze vraag kunt u het beste bij uw apotheek stellen.
 
Ik heb een hartinfarct of een dotteroperatie gehad, mag ik naar de sauna?
Dit is afhankelijk van uw situatie. Als u de polikliniek Cardiologie belt zal de doktersassistente overleggen met de cardioloog en u antwoord geven. U kunt bellen tussen 8.30 uur en 17.00 uur, van maandag t/m vrijdag, bellen: 0229 25 7219
 
Ik ben gedotterd, mag ik vliegen? Mag ik naar de bergen op vakantie?
Dit is afhankelijk van uw situatie. Als u de polikliniek Cardiologie belt zal de doktersassistente overleggen met de cardioloog en u antwoord geven. U kunt bellen tussen 8.30 uur en 17.00 uur, van maandag t/m vrijdag, bellen: 0229 25 7219
 
Wie kan ik bellen voor een geplande hartkatheterisatie?
U kunt hiervoor de polikliniek Cardiologie, tussen 8.30 uur en 17.00 uur, van maandag t/m vrijdag, bellen: 0229 25 7219.
 
Ik moet mijn vakantie annuleren wegens ziekte. Hoe moet dat?
Wanneer u uw vakantie moet afzeggen door ziekte van uzelf of een naaste, kunt u een schadeclaim indienen bij uw verzekering, als u een annuleringsverzekering hebt. U kunt zelf op het schadeformulier aangeven wat de medische reden voor de annulering is. U wordt gevraagd om op het formulier de naam van uw specialist op te geven. De medisch adviseur van de verzekering kan desgewenst een schriftelijk verzoek indienen bij de specialist voor nadere medische informatie.
 
Wat kost een rijbewijskeuring?
Het maximumtarief voor een rijbewijskeuring door de cardioloog is € 234,23. De hoogte van het tarief is afhankelijk van de onderzoeken die de cardioloog moet doen. Dus soms wordt een lager tarief in rekening gebracht.​

 Komende bijeenkomsten

 

 

Mobile Menu
Zoeken.