Eerste Hart Hulp

De Eerste Hart Hulp (EHH) is een aparte afdeling, maar wel verbonden met de hartbewaking. Mensen kunnen er terecht bij het vermoeden van klachten van het hart. De afdeling telt vijf bedden. Een kleine afdeling, maar groot in het verlenen van zorg. De patiënten liggen maximaal vier uur op de EHH. In deze tijd wordt onderzocht of de klachten door het hart veroorzaakt worden. Bloedonderzoek, een hartfilmpje (ECG) en röntgenfoto’s zijn onderzoeken die er gedaan worden. Daarnaast wordt de patiënt geobserveerd en o.a. de bloeddruk en ritme wordt bijgehouden. Incidenteel wordt er ook echo-onderzoek van het hart gedaan.
 
Naar het AMC
Als op de EHH de diagnose ’acuut hartinfarct’ wordt gesteld, krijgt de patiënt direct medicijnen toegediend en wordt hij/zij vervoerd naar het AMC om bijvoorbeeld te worden gedotterd. Omdat het team in het AMC tegelijkertijd is gewaarschuwd, staan ze daar al klaar om meteen in actie te komen.
 

​​

 "Warmte, vriendelijkheid en zorg"

Gisteren (september 2015) via de ambulance naar het WFG – Cardiologie / Eerste Hart Hulp. Daar een geoliede machine aangetroffen, de voorbereidingen daarvoor waren thuis en in de ambulance reeds gedaan. Warmte, vriendelijkheid en zorg verzachtte de onontbeerlijke wachttijd voor bloeduitslagen. Ook de meegemaakte personeelswisseling liep gesmeerd. Gelukkig kon ik na een paar uurtjes weer naar huis, met een heel goed gevoel over de verleende zorg(zaamheid).

Met vriendelijke groet,
Frans Kouwenhoven

 In het kort

  • Toegankelijk via de huisarts of rechtstreeks
  • Geopend: 24 uur per dag, 7 dagen per week
  • Voor screening, observatie, behandeling
  • Opname: maximaal 4 uur

 

 

Cardiologiehttps://www.westfriesgasthuis.nl/afdelingen/cardiologieCardiologieBij Cardiologie krijgt u hulp bij alle klachten die te maken hebben met uw hart en bloedvaten. Ons team doet onderzoek, behandelt en helpt u bij het voorkomen van hart- en vaatziekten.

 

 

dhr. dr. P.F.M.M. van Bergenhttps://www.westfriesgasthuis.nl/specialisten/Paginas/dhr.dr.P.F.M.M.vanBergen.aspxdhr. dr. P.F.M.M. van Bergen
dhr. P. Dekkershttps://www.westfriesgasthuis.nl/specialisten/Paginas/dhr.P.Dekkers.aspxdhr. P. Dekkers
dhr. C.L. Janushttps://www.westfriesgasthuis.nl/specialisten/Paginas/dhr.C.L.Janus.aspxdhr. C.L. Janus
dhr. H.A. van de Klippehttps://www.westfriesgasthuis.nl/specialisten/Paginas/dhr.H.A.vandeKlippe.aspxdhr. H.A. van de Klippe

 

 

Hoornhttps://www.westfriesgasthuis.nl/locaties/hoornHoornDe hoofdlocatie van het Westfriesgasthuis vindt u op de Maelsonstraat 3 in Hoorn. ​Er zijn twee ingangen: een hoofdingang en een ingang aan de stationszijde.

 Meer informatie

Mobile Menu
Zoeken.