Echo

Tijdens een echo-onderzoek wordt door middel van geluidsgolven een beeld gevormd van het hart en de bloedstroom die door het hart heen gaat. Ook kunnen we zo onder andere de hartkleppen en de doorsneden van uw hartkamers bekijken.

Een echo van het hart duurt ongeveer 15-30 minuten. Nadat u uw bovenlichaam heeft ontbloot, neemt u plaats op een onderzoeksbank. De laborant legt u uit hoe u moet liggen. Bij het maken van de een echo wordt gebruik gemaakt van een koude gel. De gel zorgt ervoor dat de golven van het ultrageluid goed overgebracht worden van en naar het lichaam. Ultrageluid kan zich namelijk niet verplaatsen door lucht, de gel zorgt dus voor een goede geleiding. Het onderzoek is nagenoeg pijnloos. U kunt af en toe de druk die de laborant met de echo uitoefend als vervelend ervaren. U kunt dit aangeven bij de laborant zodat zij hier rekening mee kan houden.

Wanneer uw cardioloog heeft aangegeven dat u een echo van het hart moet laten maken, dan kan dat op onze functieafdeling poli 74. De spreekuren in Hoorn zijn dagelijks. U kunt ook terecht op een van onze twee buitenlocaties in Heerhugowaard of Enkhuizen. De uitslag krijgt u via uw cardioloog of de huisarts.

​Locatie​Adres​Telefoonnummer​Spreekuur
Hoorn: ​poli 74 ​Maelsonstraat 3​0229 257219dagelijks spreekuur
​EnkhuizenMolenweg 9b​​0228 312345 spreekuur op dinsdag​
​HeerhugowaardMiddenwaard 45​​072 5753030 ​spreekuur op maandag


U belt zelf voor een afspraak, tijdens kantooruren, naar de gewenste locatie.

 

 

Functieonderzoeken Cardiologie (ECHO)https://www.westfriesgasthuis.nl/Folderbibliotheek/FLD-00188-NL.pdfFunctieonderzoeken Cardiologie (ECHO)
Functieonderzoeken Cardiologie (echo) Enk/HHWhttps://www.westfriesgasthuis.nl/Folderbibliotheek/FLD-00191-NL.pdfFunctieonderzoeken Cardiologie (echo) Enk/HHW

 

 

Cardiologiehttps://www.westfriesgasthuis.nl/afdelingen/cardiologieCardiologieBij Cardiologie krijgt u hulp bij alle klachten die te maken hebben met uw hart en bloedvaten. Ons team doet onderzoek, behandelt en helpt u bij het voorkomen van hart- en vaatziekten.

 

 

Enkhuizenhttps://www.westfriesgasthuis.nl/locaties/enkhuizenEnkhuizenDe polikliniek Enkhuizen vindt u in het Gezondheidscentrum Molenweg.
Heerhugowaardhttps://www.westfriesgasthuis.nl/locaties/heerhugowaardHeerhugowaardBij de locatie Heerhugowaard kunt u terecht voor poliklinische zorg van het Westfriesgasthuis als u in Heerhugowaard of de directe omgeving woont​.
Hoornhttps://www.westfriesgasthuis.nl/locaties/hoornHoornDe hoofdlocatie van het Westfriesgasthuis vindt u op de Maelsonstraat 3 in Hoorn. ​Er zijn twee ingangen: een hoofdingang en een ingang aan de stationszijde.

Mobile Menu
Zoeken.