Holter

Met een 'holter' wordt 24 uur of 48 uur uw hartslag geregistreerd. Er worden vijf stickers op uw borst geplakt. Deze registratie maakt duidelijk hoe uw hart zich gedurende een langere periode gedraagt. Eventuele onregelmatigheden kunnen op die manier worden opgespoord. 

Het holterapparaatje heeft de grootte van een mp3-speler. U draagt het onder uw kleding. De recorder is verbonden met plakelektroden op uw borst. Een hartfunctielaborant sluit de holter aan.

Het is de bedoeling dat u tijdens de registratie zoveel mogelijk dingen doet die u normaal ook zou doen. In een holterdagboek schrijft u globaal op wat u heeft gedaan en welke medicijnen u heeft gebruikt. Na afloop analyseert de cardioloog de registratie in combinatie met uw dagboek. Bij het eerstvolgende polikliniekbezoek krijgt u de uitslag.

Deze onderzoeken vinden plaats op poli 74 of op de lokaties Heerhugowaard of Enkhuizen en worden uitsluitend op afspraak gedaan.

 

 

Functieonderzoeken Cardiologie (Holter)https://www.westfriesgasthuis.nl/Folderbibliotheek/FLD-00190-NL.pdfFunctieonderzoeken Cardiologie (Holter)
Functieonderzoeken Cardiologie (holter) Enk/HHWhttps://www.westfriesgasthuis.nl/Folderbibliotheek/FLD-00193-NL.pdfFunctieonderzoeken Cardiologie (holter) Enk/HHW

 

 

Cardiologiehttps://www.westfriesgasthuis.nl/afdelingen/cardiologieCardiologieBij Cardiologie krijgt u hulp bij alle klachten die te maken hebben met uw hart en bloedvaten. Ons team doet onderzoek, behandelt en helpt u bij het voorkomen van hart- en vaatziekten.

 

 

Hoornhttps://www.westfriesgasthuis.nl/locaties/hoornHoornDe hoofdlocatie van het Westfriesgasthuis vindt u op de Maelsonstraat 3 in Hoorn. ​Er zijn twee ingangen: een hoofdingang en een ingang aan de stationszijde.

Mobile Menu
Zoeken.