Hartfilmpje (ECG)

Een hartfilmpje – ookwel electrocardiogram (ECG) genoemd - registreert de elektrische activiteit van uw hart en geeft uw hartritme weer. Uit het hartfilmpje kan de cardioloog veel informatie afleiden. 

Het onderzoek duurt ongeveer 5 minuten. Nadat u uw bovenlichaam heeft ontbloot, neemt u plaats op een onderzoeksbank. Door middel van stickers op uw borst, polsen en enkels die verbonden zijn aan het ECG apparaat, wordt uw hartritme geregistreerd. Dit wordt vertaald in een hartfilmpje. Het is belangrijk dat u voor het maken van een ECG uw huid niet met bodylotion of crème hebt ingesmeerd.

Heeft uw huisarts u verwezen voor u een hartfilmpje (ECG)? Dan kunt u bij ons maandag- t/m vrijdagochtend terecht van 9.00 -12.00 uur.
 
Als u bent verwezen door een specialist in het ziekenhuis, dan kunt u bij ons terecht van maandag t/m vrijdag van 9.00 – 12.30 en van 13.30 – 16.30 uur (inloopspreekuuur poli 74).

 

 

Cardiologiehttps://www.westfriesgasthuis.nl/afdelingen/cardiologieCardiologieBij Cardiologie krijgt u hulp bij alle klachten die te maken hebben met uw hart en bloedvaten. Ons team doet onderzoek, behandelt en helpt u bij het voorkomen van hart- en vaatziekten.

 

 

Hoornhttps://www.westfriesgasthuis.nl/locaties/hoornHoornDe hoofdlocatie van het Westfriesgasthuis vindt u op de Maelsonstraat 3 in Hoorn. ​Er zijn twee ingangen: een hoofdingang en een ingang aan de stationszijde.

Mobile Menu
Zoeken.