Moedervlekken

Moedervlekken zijn roze tot (donker)bruine vlekjes of bultjes op de huid. Ze bestaan uit opeenhopingen van pigmentcellen. Soms zijn moedervlekken al vanaf de geboorte aanwezig, maar de meeste moedervlekken ontstaan tussen het 3e en 40e levensjaar.

Mensen gaan met hun moedervlekken naar de dermatoloog om verschillende redenen, bijvoorbeeld omdat ze een moedervlek niet mooi vinden, omdat hij in de weg zit of omdat ze zich zorgen maken dat een moedervlek misschien kwaadaardig is, bijvoorbeeld als deze jeukt of bloedt, of gegroeid of veranderd is.

De dermatoloog zal met een dermatoscoop (een speciale vergrootlamp) de moedervlek bekijken en met u bespreken of het nodig is de moedervlek weg te halen en op welke manieren de moedervlek weggehaald kan worden. Meestal wordt hiervoor een nieuwe afspraak op de poli voor gemaakt, maar soms kan het ook direct tijden het eerste consult. Na het verwijderen wordt de moedervlek voor onderzoek opgestuurd naar de patholoog.

 

 

 Folder

 

 

Dermatologiehttps://www.westfriesgasthuis.nl/afdelingen/dermatologieDermatologieOp polikliniek Dermatologie helpen wij u bij huidproblemen als eczeem, psoriasis en huidkanker. Ook behandelen wij allergieën, spataderen en geslachtsziekten. Ons team doet onderzoek, behandelt en helpt u bij het voorkomen van huidproblemen.

 

 

mw. D.J.C. Komenhttps://www.westfriesgasthuis.nl/specialisten/Paginas/mw.D.J.C.Komen.aspxmw. D.J.C. Komen
mw. S. Nevehttps://www.westfriesgasthuis.nl/specialisten/Paginas/mevr.S.Neve.aspxmw. S. Neve

 

 

Enkhuizenhttps://www.westfriesgasthuis.nl/locaties/enkhuizenEnkhuizenDe polikliniek Enkhuizen vindt u in het Gezondheidscentrum Molenweg.
Heerhugowaardhttps://www.westfriesgasthuis.nl/locaties/heerhugowaardHeerhugowaardBij de locatie Heerhugowaard kunt u terecht voor poliklinische zorg van het Westfriesgasthuis als u in Heerhugowaard of de directe omgeving woont​.
Hoornhttps://www.westfriesgasthuis.nl/locaties/hoornHoornDe hoofdlocatie van het Westfriesgasthuis vindt u op de Maelsonstraat 3 in Hoorn. ​Er zijn twee ingangen: een hoofdingang en een ingang aan de stationszijde.

Mobile Menu
Zoeken.