Knieklachten na een kijkoperatie

Als u een kijkoperatie aan de knie heeft gehad, wordt u in principe één keer uitgenodigd op de polikliniek fysiotherapie, voor oefeningen en advies. Zo weet u hoe u de komende drie tot zes weken met de knie moet omgaan. Zijn er tijdens de kijkoperatie specifieke afwijkingen geconstateerd (bv. een afgescheurde kruisband of arthrose), dan zal de fysiotherapeutische begeleiding in het algemeen wat langer duren en intensiever zijn.

Behandeling 
Afhankelijk van de aard van de knieklachten stelt de fysiotherapeut samen met u een trainingsprogramma op. Het is de bedoeling dat u deze oefeningen regelmatig uitvoert.

Doelen 
Het doel is, afhankelijk van de tijdens de kijkoperatie gevonden stoornissen, het vergroten van de lenigheid, spierkracht, conditie en/of coördinatie.

Effect 
Door het oefenen kunt u over het algemeen beter functioneren vergeleken met de situatie voor de operatie, en de knie optimaal gebruiken in het dagelijks leven (bv. werk of sporten).

 

 

Kijkoperatie van de knie (arthroscopie knie)https://www.westfriesgasthuis.nl/Folderbibliotheek/FLD-00710-NL.pdfKijkoperatie van de knie (arthroscopie knie)

 

 

Fysiotherapiehttps://www.westfriesgasthuis.nl/afdelingen/fysiotherapieFysiotherapieFysiotherapie houdt zich bezig met het fysiek​ functioneren van de mens. De fysiotherapeut onderzoekt en behandelt u als u klachten heeft bij uw houding of wanneer u beweegt.

Mobile Menu
Zoeken.