Geriatrische fysiotherapie

Geriatrische fysiotherapie is bedoeld voor mensen boven de 65 jaar die problemen ervaren met bewegen. De geriatrisch fysiotherapeut heeft specifieke kennis over de ouder wordende mens en de daarbij voorkomende ziektebeelden. Problemen die zich kunnen voordoen zijn vermindering van kracht, mobiliteit en/of conditie, een verslechterd evenwichtsgevoel en vallen of angst om te vallen.

Doelen
  1. in kaart brengen van de problemen met bewegen;
  2. adviseren en behandelen op het gebied van functiebehoud en functieherstel. 

Behandeling
Om inzicht te krijgen in de problemen met bewegen, stelt de fysiotherapeut een aantal gerichte vragen en doet hij/zij onderzoek. Indien mogelijk wordt u verzocht een begeleider mee te nemen die uw situatie kent. In overleg met de geriater of de huisarts wordt geadviseerd of u in aanmerking komt voor fysiotherapie. U krijgt een individueel trainingsprogramma, afgestemd op uw mogelijkheden. De oefentherapie bestaat uit: krachttraining, conditietraining, verbeteren van beweeglijkheid, balanstraining en/of valtraining. Verder kunt u adviezen krijgen over uw woonomgeving, schoeisel en eventueel gebruik van een loophulpmiddel. Als u fysiotherapie in uw woonomgeving krijgt, krijgt u het onderzoeksverslag en een behandeladvies mee.


Effecten
  1. verminderen van problemen met bewegen;
  2. voorkomen van verdere achteruitgang. 

Hoe kunt u deelnemen?
Door de huisarts of geriater wordt u verwezen naar fysiotherapie. U neemt contact op met de afdeling fysiotherapie, waar u een afspraak krijgt voor een intakegesprek en onderzoek.

Vragen
Vergoeding hangt af van hoe u verzekerd bent; u kunt hiervoor contact opnemen met uw zorgverzekeraar. Houdt u rekening met een eigen bijdrage. Voor meer informatie kunt u telefonisch contact opnemen.

 

 

 

Fysiotherapiehttps://www.westfriesgasthuis.nl/afdelingen/fysiotherapieFysiotherapieFysiotherapie houdt zich bezig met het fysiek​ functioneren van de mens. De fysiotherapeut onderzoekt en behandelt u als u klachten heeft bij uw houding of wanneer u beweegt.
Geriatriehttps://www.westfriesgasthuis.nl/afdelingen/geriatrieGeriatrieAls u ouder wordt kunt u te maken krijgen met problemen met uw gezondheid. Dat is waar Geriatrie zich mee bezig houdt: ziekten en problemen die ontstaan doordat u ouder wordt.

Mobile Menu
Zoeken.