Dementie

​​​​​​​Met het ouder worden neemt vergeetachtigheid toe. Als dat ernstige vormen aanneemt is er misschien meer aan de hand. Het is goed om dit tijdig te onderzoeken, want er is misschien meer aan te doen dan u denkt. Dat gebeurt in het Westfriesgasthuis op de geheugenpoli. Hier​ worden mensen gezien waarbij sprake is van geheugenproblemen. U ervaart deze problemen zelf of ze worden door familieleden of anderen bemerkt.

Onderzoek 
op de Geheugenpoli vindt plaats door een multidisciplinair team bestaande uit een geriater, een geriatrie verpleegkundige en een neuropsycholoog. Zij zullen proberen goed inzicht te krijgen in uw probleem om een zo goed mogelijke diagnose te stellen. door een gesprek, lichamelijk onderzoek, geheugentesten en aanvullend onderzoek. U moet rekenen op een bezoek dat de hele ochtend duurt, want het onderzoek vergt tijd en zorgvuldigheid.

Verwijzing 
De Geheugenpoli is onderdeel van de polikliniek geriatrie en bevindt zich op poli 28. Voor een bezoek aan de Geheugenpoli heeft u een verwijsbrief van de huisarts nodig. Telefoon polikliniek geriatrie tussen 08.30 en 17.00 uur 0229 257429.

Uitslag
In de meeste gevallen lukt het om na twee weken de uitslag van de onderzoeken te geven. Dit wordt door de specialist besproken met de cliënt en familie. Als er sprake is van geheugenproblemen dan wordt er gesproken over de behandelmogelijkheden (bijvoorbeeld medicijnen) en de invloed van de geheugenproblemen op het dagelijks leven. De mogelijkheid bestaat om begeleiding te krijgen van Geriant. Dat kan thuis of in het GGZ-centrum. Enerzijds richt deze begeleiding zich op het omgaan met de geheugenproblemen, anderzijds komen meer praktische zaken aan de orde.​

​​​​​​​​​​​​

 

 

Geheugenpolihttps://www.westfriesgasthuis.nl/Folderbibliotheek/FLD-00370-NL.pdfGeheugenpoli

 

 

Geriatriehttps://www.westfriesgasthuis.nl/afdelingen/geriatrieGeriatrieAls u ouder wordt kunt u te maken krijgen met problemen met uw gezondheid. Dat is waar Geriatrie zich mee bezig houdt: ziekten en problemen die ontstaan doordat u ouder wordt.

 

 

mw. J.O. Daalhttps://www.westfriesgasthuis.nl/specialisten/Paginas/mw.J.O.Daal.aspxmw. J.O. Daal
mw. G.J. Hemmeshttps://www.westfriesgasthuis.nl/specialisten/Paginas/Mw.G.Hemmes.aspxmw. G.J. Hemmes
dhr. J.S. Schuijtemakerhttps://www.westfriesgasthuis.nl/specialisten/Paginas/dhr.J.S.Schuijtemaker.aspxdhr. J.S. Schuijtemaker
mw. P.C.M. Sinnige-Orijhttps://www.westfriesgasthuis.nl/specialisten/Paginas/mw.P.C.M.SinnigeOrij.aspxmw. P.C.M. Sinnige-Orij

 

 

Hoornhttps://www.westfriesgasthuis.nl/locaties/hoornHoornDe hoofdlocatie van het Westfriesgasthuis vindt u op de Maelsonstraat 3 in Hoorn. ​Er zijn twee ingangen: een hoofdingang en een ingang aan de stationszijde.

Mobile Menu
Zoeken.