Vallen en duizeligheid

Wilt u verlies van zelfstandigheid op oudere leeftijd voorkomen?

Wist u dat...
  • 30%  van de zelfstandig wonende ouderen boven de 65 jaar ten minste eenmaal per jaar valt
  • 50% van de 65 plussers in verzorgings- en verpleeghuizen minstens 1x per jaar valt
  • 10% van de valpartijen leidt tot ernstig letsel zoals heupfracturen (1-2%), andere botbreuken (3-5%), letsel aan weke delen en het hoofd (5%)
  • 70% van de zelfstandig wonende ouderen lichamelijke gevolgen ondervinden van de laatste val
  • 17% daardoor minder sociaal actief is
  • 15% daardoor minder lichamelijk actief is​
En dat dit uiteindelijk leidt tot verlies van zelfstandigheid?​

 
Valpolikliniek
Het doel van de valpolikliniek is het onderzoeken van onbegrepen valproblemen bij oudere mensen. Een val komt vaak plotseling en de gevolgen kunnen ernstig zijn. Op oudere leeftijd is de kans op herhaling van een val groot als er niets aan de oorzaak wordt gedaan. De valpoli is geen plek waar u leert hoe u moet vallen.

 
Onderzoek 
op de valpoli vindt plaats door een multidisciplinair team bestaande uit een geriater, een geriatrie verpleegkundige en een fysiotherapeut. Op de valpoli worden mensen onderzocht die zijn gevallen of die bang zijn om te vallen. Het onderzoek vindt plaats op twee ochtenden per week.

 
Verwijzing
De valpoli is onderdeel van de polikliniek geriatrie en bevindt zich op poli 28. Voor een bezoek aan de valpoli heeft u een verwijsbrief van de huisarts of medisch specialist nodig. Telefoon polikliniek geriatrie tussen 08.30 en 17.00 uur 0229 257429.

​​​​​​

 

 

Valpolikliniek afdeling Klinische geriatriehttps://www.westfriesgasthuis.nl/Folderbibliotheek/FLD-00360-NL.pdfValpolikliniek afdeling Klinische geriatrie

 

 

Geriatriehttps://www.westfriesgasthuis.nl/afdelingen/geriatrieGeriatrieAls u ouder wordt kunt u te maken krijgen met problemen met uw gezondheid. Dat is waar Geriatrie zich mee bezig houdt: ziekten en problemen die ontstaan doordat u ouder wordt.

 

 

mw. J.O. Daalhttps://www.westfriesgasthuis.nl/specialisten/Paginas/mw.J.O.Daal.aspxmw. J.O. Daal
mw. G.J. Hemmeshttps://www.westfriesgasthuis.nl/specialisten/Paginas/Mw.G.Hemmes.aspxmw. G.J. Hemmes
dhr. J.S. Schuijtemakerhttps://www.westfriesgasthuis.nl/specialisten/Paginas/dhr.J.S.Schuijtemaker.aspxdhr. J.S. Schuijtemaker
mw. P.C.M. Sinnige-Orijhttps://www.westfriesgasthuis.nl/specialisten/Paginas/mw.P.C.M.SinnigeOrij.aspxmw. P.C.M. Sinnige-Orij

 

 

Hoornhttps://www.westfriesgasthuis.nl/locaties/hoornHoornDe hoofdlocatie van het Westfriesgasthuis vindt u op de Maelsonstraat 3 in Hoorn. ​Er zijn twee ingangen: een hoofdingang en een ingang aan de stationszijde.

Mobile Menu
Zoeken.