Kwetsbaarheid

Achteruitgang in functioneren bij ouderen wordt meestal niet veroorzaakt door één ziekte of één probleem, maar door verschillende problemen tegelijkertijd. Ook kunnen klachten op één gebied ertoe leiden dat de patiënt ook op een ander gebied achteruitgaat. Problemen met plassen bijvoorbeeld kunnen worden veroorzaakt doordat de patiënt bang is om te vallen en daardoor niet naar de wc durft. En een patiënt die bijna geen sociale contacten heeft, kan gemakkelijker in de war raken. Ook kan iemand die somber is, klagen over pijn. Bovendien worden niet alle klachten spontaan genoemd. Ze worden vaak pas duidelijk na systematisch onderzoek.

​Al deze problemen kunnen leiden tot verlies van zelfstandigheid en kwaliteit van leven. De geriater maakt een totaalbeeld van de gebieden waarop de oudere kwetsbaar is en kijkt naar het verband hiertussen. In overleg met de patiënt wordt besloten welke problemen het belangrijkst zijn om te behandelen.

​Wat is de behandeling?
Tijdens een verblijf op de Dagkliniek van het Westfriesgasthuis wordt zoveel mogelijk ingegaan op alle problemen die u ervaart. Wij kunnen niet alles genezen, maar meestal wel duidelijkheid geven over wat er met u aan de hand is. Het streven is om diverse onderzoeken op deze dag te laten plaatsvinden, dan wel diverse testen te doen.

Wat is het vervolg? 
Na uw bezoek aan de Dagkliniek volgt meestal een paar weken later een controleafspraak van een half uur bij de klinisch geriater of een zogenoemde belafspraak. In dit gesprek worden nagekomen uitslagen van onderzoeken besproken en wordt gekeken naar het effect van de ingezette behandeling. 

Zie ook dagopname.

 

 

De dagkliniek Geriatriehttps://www.westfriesgasthuis.nl/Folderbibliotheek/FLD-00359-NL.pdfDe dagkliniek Geriatrie

 

 

Geriatriehttps://www.westfriesgasthuis.nl/afdelingen/geriatrieGeriatrieAls u ouder wordt kunt u te maken krijgen met problemen met uw gezondheid. Dat is waar Geriatrie zich mee bezig houdt: ziekten en problemen die ontstaan doordat u ouder wordt.

 

 

mw. J.O. Daalhttps://www.westfriesgasthuis.nl/specialisten/Paginas/mw.J.O.Daal.aspxmw. J.O. Daal
mw. G.J. Hemmeshttps://www.westfriesgasthuis.nl/specialisten/Paginas/Mw.G.Hemmes.aspxmw. G.J. Hemmes
dhr. J.S. Schuijtemakerhttps://www.westfriesgasthuis.nl/specialisten/Paginas/dhr.J.S.Schuijtemaker.aspxdhr. J.S. Schuijtemaker
mw. P.C.M. Sinnige-Orijhttps://www.westfriesgasthuis.nl/specialisten/Paginas/mw.P.C.M.SinnigeOrij.aspxmw. P.C.M. Sinnige-Orij

 

 

Hoornhttps://www.westfriesgasthuis.nl/locaties/hoornHoornDe hoofdlocatie van het Westfriesgasthuis vindt u op de Maelsonstraat 3 in Hoorn. ​Er zijn twee ingangen: een hoofdingang en een ingang aan de stationszijde.

Mobile Menu
Zoeken.