Veel soorten medicijnen

Sommige mensen gebruiken meer dan ​​​​​5 verschillende soorten medicijnen per dag (polyfarmacie). Als u ouder bent, komt dat vaker voor, omdat u meerdere aandoeningen heeft en dus meerdere medicijnen heeft. 

Geneesmiddelen kunnen naast heilzaam werken ook schade en risico’s veroorzaken. Oudere mensen zijn extra gevoelig voor de schadelijke effecten door de natuurlijke veroudering en het kwetsbaar worden van hun lichaam.
 
Groot risico lopen ouderen met aandoeningen als een verminderde nierfunctie, geheugenproblemen, verhoogd valrisico en therapie-ontrouw door slechter zien, horen en kunnen bewegen. Hierdoor kan er sprake zijn van verminderde zelfredzaamheid en een wankel lichamelijk, psychisch en sociaal evenwicht. Dit kan de reden zijn dat uw huisarts u doorverwijst naar de geriater.

Onderzoek en behandeling
De geriater onderzoekt de relatie tussen uw klachten en de medicijnen die u gebruikt. Er zal meestal o.a. bloedonderzoek worden verricht. Eventuele andere onderzoeken worden met u besproken.

 Meer informatie

 

 

Geriatriehttps://www.westfriesgasthuis.nl/afdelingen/geriatrieGeriatrieAls u ouder wordt kunt u te maken krijgen met problemen met uw gezondheid. Dat is waar Geriatrie zich mee bezig houdt: ziekten en problemen die ontstaan doordat u ouder wordt.

 

 

mw. J.O. Daalhttps://www.westfriesgasthuis.nl/specialisten/Paginas/mw.J.O.Daal.aspxmw. J.O. Daal
mw. G.J. Hemmeshttps://www.westfriesgasthuis.nl/specialisten/Paginas/Mw.G.Hemmes.aspxmw. G.J. Hemmes
dhr. J.S. Schuijtemakerhttps://www.westfriesgasthuis.nl/specialisten/Paginas/dhr.J.S.Schuijtemaker.aspxdhr. J.S. Schuijtemaker
mw. P.C.M. Sinnige-Orijhttps://www.westfriesgasthuis.nl/specialisten/Paginas/mw.P.C.M.SinnigeOrij.aspxmw. P.C.M. Sinnige-Orij

 

 

Hoornhttps://www.westfriesgasthuis.nl/locaties/hoornHoornDe hoofdlocatie van het Westfriesgasthuis vindt u op de Maelsonstraat 3 in Hoorn. ​Er zijn twee ingangen: een hoofdingang en een ingang aan de stationszijde.

Mobile Menu
Zoeken.