Gips verwijderen

​​​De minerale gipsspalk, op de Spoedeisende Hulp aangelegd, is over het algemeen eenvoudig met een gipsschaar te verwijderen. Kunststof gips niet, omdat dat dat heel sterk is. Op de gipskamer gebruiken we een oscillerende zaag om de kunststof gipsen open te zagen zodat ze verwijderd kunnen worden. De oscillerende zaag trilt zich door het kunststof heen en roteert dus niet. Het is vrijwel onmogelijk om met de gipszaag in de huid te zagen. Er is een grote stofzuiger aan de zaag bevestigd om stof dat tijdens het zagen vrijkomt weg te zuigen. Al met al maakt de zaag nogal veel lawaai. Zeker voor kinderen kan de gips zaag intimiderend overkomen. Maar tijdens het zagen beginnen ze vaak te lachen omdat het kriebelt.

gipszaag.jpg​​
gipszaag

 

 

Gipskamerhttps://www.westfriesgasthuis.nl/afdelingen/gipskamerGipskamerOp de gipskamer komen alle patiënten die problemen hebben aan het 'steun- en bewegingsapparaat'. Dat is alles wat te maken heeft met botten, spieren, pezen en gewrichten, gewrichtsbanden en zogenaamde kapsels.

 

 

Hoornhttps://www.westfriesgasthuis.nl/locaties/hoornHoornDe hoofdlocatie van het Westfriesgasthuis vindt u op de Maelsonstraat 3 in Hoorn. ​Er zijn twee ingangen: een hoofdingang en een ingang aan de stationszijde.

Mobile Menu
Zoeken.