Soorten gips

Op de Spoedeisende Hulp wordt mineraal (wit) gips gebruikt. In verband met het mogelijk optreden van een zwelling na een botbreuk wordt dit gips als een spalk aangelegd. Mineraal gips wordt voor gebruik ondergedompeld in water voordat het op de breuk wordt aangebracht. Het gips voelt dan warm aan. Binnen 5 minuten na het aanbrengen van het gips krijgt het gips een vast vorm kan het niet meer worden bewerkt. Daarna duurt het nog 24 tot 48 uur voordat het volledig is uitgehard. Als u op de Spoedeisende Hulp gips voor uw onderbeen hebt gekregen is het nooit belastbaar. U mag er niet op staan.

Het kunststof gipsverband dat op de Gipskamer wordt gebruikt, is een verband met polyester. Het is gedrenkt in een polyurethaan kunsthars. De kunsthars gebruikt water als katalysator, waarna uitharding optreedt. Het polyester gips is licht, sterk en luchtdoorlatend. Bovendien is het na 20 minuten uitgehard zodat het vrijwel direct belastbaar is.

​​​

 

 

Gipskamerhttps://www.westfriesgasthuis.nl/afdelingen/gipskamerGipskamerOp de gipskamer komen alle patiënten die problemen hebben aan het 'steun- en bewegingsapparaat'. Dat is alles wat te maken heeft met botten, spieren, pezen en gewrichten, gewrichtsbanden en zogenaamde kapsels.

 

 

Hoornhttps://www.westfriesgasthuis.nl/locaties/hoornHoornDe hoofdlocatie van het Westfriesgasthuis vindt u op de Maelsonstraat 3 in Hoorn. ​Er zijn twee ingangen: een hoofdingang en een ingang aan de stationszijde.

Mobile Menu
Zoeken.