Hulpmiddelen

​Met gips gaan alledaagse handelingen soms net anders dan u gewend bent.
Wij zetten er een paar op een rij:

Krukken
U krijgt krukken als u uw been niet mag belasten. Op de Spoedeisende Hulp worden ze uitgeleend via Omring. Na gebruik moeten de elleboogkrukken ingeleverd worden in de Omringwinkel

Douchen
Het hebben van een gipsimmobilisatie, al dan niet van kunststof, brengt de nodige ongemakken met zich mee. Zo kan de dagelijkse douchebeurt al snel een probleem vormen. U kunt dit probleem oplossen door middel van een plastic zak. Deze plastic zak dient goed te worden afgesloten met bijvoorbeeld een tape.

Een betere en betrouwbare oplossing is het gebruik van een speciale douchehoes, verkrijgbaar bij drogist of apotheek. De prijs/kwaliteitverhouding verschilt nogal van hoes tot hoes en niet ieder merk is even betrouwbaar ten aanzien van de spatwaterdichtheid. Voor een goede, betrouwbare douchehoes verwijzen wij graag naar de firma Lomed waar hoezen in alle voorkomende maten en voor nagenoeg elk lichaamsdeel verkrijgbaar zijn.

Onder de douchehoes kan condens ontstaan tijdens het douchen. Om dat probleem te ondervangen kunt u over het gips en onder de hoes een handdoek wikkelen, zodat die bij eventuele condensvorming het vocht absorbeert.


Kniespalk
Op de Spoedeisende Hulp heeft u een een knieachterspalk gekregen. Daaronder draagt u een elastische kous. Als de spalk uw nachtrust verstoort, dan kunt u hem eventueel afdoen. Als u daaraan twijfelt, neem dan contact op met Spoedeisende Hulp. Na de behandeling blijft de spalk uw eigendom: hij kan niet geretourneerd worden. U kunt de spalk schoonmaken door de ijzeren balijnen uit de spalk te verwijderen. Hij kan in de wasmachine op 30 graden gewassen worden.

 Omringwinkel

Nieuwe Steen 36 
1625 HV Hoorn
 
Telefoon ​
088 206 89 10 
 
Openingstijden 
Ma-vr 9.00-17.00 uur 
Zaterdag 10.00-12.30 uur  

 

 

Gipskamerhttps://www.westfriesgasthuis.nl/afdelingen/gipskamerGipskamerOp de gipskamer komen alle patiënten die problemen hebben aan het 'steun- en bewegingsapparaat'. Dat is alles wat te maken heeft met botten, spieren, pezen en gewrichten, gewrichtsbanden en zogenaamde kapsels.

 

 

Hoornhttps://www.westfriesgasthuis.nl/locaties/hoornHoornDe hoofdlocatie van het Westfriesgasthuis vindt u op de Maelsonstraat 3 in Hoorn. ​Er zijn twee ingangen: een hoofdingang en een ingang aan de stationszijde.

Mobile Menu
Zoeken.