Spreekuren

​​​​​Ongeveer een week nadat u met een breuk op de Spoedeisende Hulp bent geweest, is er een vervolgbehandeling op het gipskamerspreekuur. Zo'n spreekuur worden geleid door een arts die in opleiding is voor specialist (AIOS) en een traumatoloog. Per patiënt wordt een bepaalde behandeltijd gerekend. De belangrijkste factoren die het verblijf op het spreekuur (wacht- en gipskamer) bepalen zijn uw leeftijd, het type breuk, het type gips, het wel/niet maken van een controlefoto en de drukte op de poli. Heel soms moet u langer wachten. Daarvoor vragen wij uw begrip.
Voor het overige werkt de gipsverbandmeester zelfstandig per individuele afspraak (in opdracht van een arts) of in spreekuren. Dat is bijvoorbeeld een spreekuur voor vervolgbehandeling na enkelbandletsel. U krijgt uitleg over:
  • uw letsel;
  • het type gips; de draagduur enof u het mag belasten/lopen;
  • het gebruik van bloedverdunners bij gips aan het onderbeen;
  • of er operatie moet plaatsvinden;
  • of er na het gipsen nog een controlefoto gemaakt moet worden;
  • een eventueel aanbod voor osteoporose- en/of fysiotherapiebehandeling.

 Route

U vindt de Gipskamer op de begane grond. Vanuit de centrale hal waar u het ziekenhuis binnenkomt, houdt u links aan.
K​lik op de plattegrond voo​r een vergrote weergave.

 

 

Gipskamerhttps://www.westfriesgasthuis.nl/afdelingen/gipskamerGipskamerOp de gipskamer komen alle patiënten die problemen hebben aan het 'steun- en bewegingsapparaat'. Dat is alles wat te maken heeft met botten, spieren, pezen en gewrichten, gewrichtsbanden en zogenaamde kapsels.

 

 

Hoornhttps://www.westfriesgasthuis.nl/locaties/hoornHoornDe hoofdlocatie van het Westfriesgasthuis vindt u op de Maelsonstraat 3 in Hoorn. ​Er zijn twee ingangen: een hoofdingang en een ingang aan de stationszijde.

Mobile Menu
Zoeken.