Afwijkingen van de baarmoederhals

Als u een afwijkende uitslag van het uitstrijkje van de baarmoedermond hebt, kunt u snel terecht op de polikliniek voor vervolgonderzoek.

Bij uw eerste bezoek zal de arts u vragen naar specifieke klachten, naar uw medische voorgeschiedenis en medicijngebruik. Daarna zal een zogenaamde 'colposcopie' verricht worden. Bij dat onderzoek kijkt de gynaecoloog na het inbrengen van een speculum met een microscoop naar de baarmoedermond. Hierbij wordt een vloeistof aangebracht waardoor eventuele afwijkingen beter te zien zijn. Van afwijkende gebiedjes zal dan een stukje weefsel afgenomen worden dat door de patholoog onderzocht wordt. Bij geen of een lichte afwijking zal meestal afgewacht worden, en bij een grotere afwijking zal een behandeling geadviseerd worden. Die zal meestal binnen drie weken na uw eerste bezoek plaatsvinden.

Deze behandeling - een lisexcisie - gebeurt meestal na het geven van een plaatselijke verdoving op de poli. In sommige gevallen kan het nodig zijn de ingreep op de operatiekamer te verrichten. Na de behandeling kunt u nog enige tijd last hebben van bloedverlies en afscheiding. Zes maanden na de behandeling zal het uitstrijkje weer gecontroleerd worden. Daarna kunnen de controles bij uw huisarts plaatsvinden.

 

 

Hoornhttps://www.westfriesgasthuis.nl/locaties/hoornHoornDe hoofdlocatie van het Westfriesgasthuis vindt u op de Maelsonstraat 3 in Hoorn. ​Er zijn twee ingangen: een hoofdingang en een ingang aan de stationszijde.

 

 

Afwijkend uitstrijkje, colposcopie en behandelinghttps://www.westfriesgasthuis.nl/Folderbibliotheek/FLD-01236-NL.pdfAfwijkend uitstrijkje, colposcopie en behandeling

 

 

Gynaecologiehttps://www.westfriesgasthuis.nl/afdelingen/gynaecologieGynaecologieGynaecologie gaat over vrouwenziekten, zwangerschap en bevallingen.

 

 

dhr. dr. D. Berkshttps://www.westfriesgasthuis.nl/specialisten/Paginas/dhr.D.Berks.aspxdhr. dr. D. Berks
mw. J.J. Boomgaardhttps://www.westfriesgasthuis.nl/specialisten/Paginas/Mw.J.J.Boomgaard.aspxmw. J.J. Boomgaard
mw. J. Klinkerthttps://www.westfriesgasthuis.nl/specialisten/Paginas/mw.J.Klinkert.aspxmw. J. Klinkert
mw. K. Rietveldhttps://www.westfriesgasthuis.nl/specialisten/Paginas/mw.K.Rietveld.aspxmw. K. Rietveld
mw. A. Steenman - de Jongehttps://www.westfriesgasthuis.nl/specialisten/Paginas/mw.A.Steenman-dejonge.aspxmw. A. Steenman - de Jonge
mw. W. Wiltenburghttps://www.westfriesgasthuis.nl/specialisten/Paginas/mw.W.Wiltenburg.aspxmw. W. Wiltenburg

 ‭(Verborgen)‬ Meer informatie

Mobile Menu
Zoeken.