Langdurig gebroken vliezen

Als bij een zwangere vrouw de vliezen meer dan 24 uur gebroken zijn, spreken we van langdurig gebroken vliezen. Er is dan vergrote kans dat uw baby besmet wordt met een Groep-B-Streptokok (GBS). Dit is een bacterie die bij veel zwangere vrouwen in de vagina (schede) aanwezig is. Meestal kan deze bacterie geen kwaad voor de zwangere en haar baby en zijn de bacteriën alleen op de huid en de slijmvliezen aanwezig, zodat de baby er niet ziek van wordt. Soms kan een pasgeborene ernstig ziek worden door een infectie met GBS; meestal is dit vrij snel na de geboorte.

Controles bij langdurig gebroken vliezen
Als uw vliezen meer dan 24 uur gebroken zijn, wordt er in het Westfriesgasthuis een CTG (cardiotocogram) gemaakt, een registratie van de harttonen van de baby, wordt uw temperatuur gecontroleerd en zal met een wattenstokje een kweek uit de schede worden afgenomen. Als de controles goed zijn, mag u weer naar huis.

Inleiden van de bevalling
Als de weeën niet spontaan op gang komen nadat de vliezen zijn gebroken, wordt de bevalling ingeleid. Dit gebeurt uiterlijk 48 à 72 uur nadat de vliezen zijn gebroken.

 

 

Langdurig gebroken vliezenhttps://www.westfriesgasthuis.nl/Folderbibliotheek/FLD-00952-NL.pdfLangdurig gebroken vliezen

 

 

Centrum voor geboortezorghttps://www.westfriesgasthuis.nl/afdelingen/gynaecologie/centrumvoorgeboortezorgCentrum voor geboortezorg​Als je zwanger bent kom je terecht bij het Centrum voor geboortezorg​. Je krijgt daarbij heldere uitleg over onderzoek dat tijdens je zwangerschap wordt verricht, waaronder bloedonderzoek en echoscopie.
Gynaecologiehttps://www.westfriesgasthuis.nl/afdelingen/gynaecologieGynaecologieGynaecologie gaat over vrouwenziekten, zwangerschap en bevallingen.

 

 

dhr. dr. D. Berkshttps://www.westfriesgasthuis.nl/specialisten/Paginas/dhr.D.Berks.aspxdhr. dr. D. Berks
mw. J.J. Boomgaardhttps://www.westfriesgasthuis.nl/specialisten/Paginas/Mw.J.J.Boomgaard.aspxmw. J.J. Boomgaard
mw. J. Klinkerthttps://www.westfriesgasthuis.nl/specialisten/Paginas/mw.J.Klinkert.aspxmw. J. Klinkert
mw. K. Rietveldhttps://www.westfriesgasthuis.nl/specialisten/Paginas/mw.K.Rietveld.aspxmw. K. Rietveld
mw. A. Steenman - de Jongehttps://www.westfriesgasthuis.nl/specialisten/Paginas/mw.A.Steenman-dejonge.aspxmw. A. Steenman - de Jonge
mw. W. Wiltenburghttps://www.westfriesgasthuis.nl/specialisten/Paginas/mw.W.Wiltenburg.aspxmw. W. Wiltenburg

 

 

Hoornhttps://www.westfriesgasthuis.nl/locaties/hoornHoornDe hoofdlocatie van het Westfriesgasthuis vindt u op de Maelsonstraat 3 in Hoorn. ​Er zijn twee ingangen: een hoofdingang en een ingang aan de stationszijde.

Mobile Menu
Zoeken.