Miskraam

Een miskraam of abortus is het verloren gaan van de zwangerschap in de eerste maanden. In Nederland spreken we van een miskraam tot aan de 16e week na het begin van de laatste menstruatie. Dat kan gepaard gaan met hevige buikpijn en bloedverlies, maar soms komt het niet spontaan los en wordt pas bij een echo vastgesteld dat er een miskraam is. Dan kan verwijzing naar een gynaecoloog nodig zijn om te bespreken hoe de het vruchtje uit de baarmoeder verwijderd kan worden.

 

 

De miskraamhttps://www.westfriesgasthuis.nl/Folderbibliotheek/FLD-00941-NL.pdfDe miskraam
Vaginaal bloedverlies in de eerste maanden van de zwangerschap: wel of geen miskraam?https://www.westfriesgasthuis.nl/Folderbibliotheek/FLD-00415-NL.pdfVaginaal bloedverlies in de eerste maanden van de zwangerschap: wel of geen miskraam?

 

 

Centrum voor geboortezorghttps://www.westfriesgasthuis.nl/afdelingen/gynaecologie/centrumvoorgeboortezorgCentrum voor geboortezorg​Als je zwanger bent kom je terecht bij het Centrum voor geboortezorg​. Je krijgt daarbij heldere uitleg over onderzoek dat tijdens je zwangerschap wordt verricht, waaronder bloedonderzoek en echoscopie.

 

 

dhr. dr. D. Berkshttps://www.westfriesgasthuis.nl/specialisten/Paginas/dhr.D.Berks.aspxdhr. dr. D. Berks
mw. J.J. Boomgaardhttps://www.westfriesgasthuis.nl/specialisten/Paginas/Mw.J.J.Boomgaard.aspxmw. J.J. Boomgaard
mw. J. Klinkerthttps://www.westfriesgasthuis.nl/specialisten/Paginas/mw.J.Klinkert.aspxmw. J. Klinkert
mw. K. Rietveldhttps://www.westfriesgasthuis.nl/specialisten/Paginas/mw.K.Rietveld.aspxmw. K. Rietveld
mw. A. Steenman - de Jongehttps://www.westfriesgasthuis.nl/specialisten/Paginas/mw.A.Steenman-dejonge.aspxmw. A. Steenman - de Jonge
mw. W. Wiltenburghttps://www.westfriesgasthuis.nl/specialisten/Paginas/mw.W.Wiltenburg.aspxmw. W. Wiltenburg

 

 

Hoornhttps://www.westfriesgasthuis.nl/locaties/hoornHoornDe hoofdlocatie van het Westfriesgasthuis vindt u op de Maelsonstraat 3 in Hoorn. ​Er zijn twee ingangen: een hoofdingang en een ingang aan de stationszijde.

 Meer informatie

Mobile Menu
Zoeken.