Kwaadaardige aandoeningen van de vrouwelijke organen

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Zoals de meeste andere specialismen binnen het Westfriesgasthuis, wordt er op het gebied van de gynaecologische oncologische zorg samengewerkt met de collega’s van het Waterlandziekenhuis en het Zaans Medisch Centrum. Behandeling van vrouwen met kwaadaardige aandoeningen op gynaecologisch gebied vindt altijd plaats in overleg met het CGOA, het Centrum voor Gynaecologische Oncologie Amsterdam. Het CGOA is een samenwerkingsverband van alle gynaecologisch oncologen in Amsterdam. Zij werken op drie locaties:
  1. het AMC
  2. het Nederlands Kanker Instituut - Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis (NKI-AVL) en
  3. het VUmc.

Binnen het Westfriesgasthuis bestaat een oncologische team waarbinnen verschillende medisch specialismen nauw samenwerken. Er is regelmatig overleg met andere specialisten binnen het Westfriesgasthuis en ook de specialisten uit het CGOA. Afhankelijk van de aard en de mate van uitbreiding van een gynaecologische kanker zal een operatieve behandeling plaatsvinden in het Westfriesgasthuis, maar soms is een verwijzing naar een van de locaties van het CGOA, vaak het AMC, nodig.

Chemotherapie voorafgaand of na een operatie zal in de meeste gevallen op de verpleegafdeling Oncologie van het Westfriesgasthuis plaats kunnen vinden.

Als u een radiotherapeutische behandeling nodig hebt, dan wordt u behandeld in het Centrum voor Radiotherapie en Oncologie.​

 

 

Enkhuizenhttps://www.westfriesgasthuis.nl/locaties/enkhuizenEnkhuizenDe polikliniek Enkhuizen vindt u in het Gezondheidscentrum Molenweg.
Heerhugowaardhttps://www.westfriesgasthuis.nl/locaties/heerhugowaardHeerhugowaardBij de locatie Heerhugowaard kunt u terecht voor poliklinische zorg van het Westfriesgasthuis als u in Heerhugowaard of de directe omgeving woont​.
Hoornhttps://www.westfriesgasthuis.nl/locaties/hoornHoornDe hoofdlocatie van het Westfriesgasthuis vindt u op de Maelsonstraat 3 in Hoorn. ​Er zijn twee ingangen: een hoofdingang en een ingang aan de stationszijde.

 

 

De laparoscopische operatiehttps://www.westfriesgasthuis.nl/Folderbibliotheek/FLD-00417-NL.pdfDe laparoscopische operatie
Eierstokkankerhttps://www.westfriesgasthuis.nl/Folderbibliotheek/GYN Eierstokkanker.pdfEierstokkanker
Laparoscopiehttps://www.westfriesgasthuis.nl/Folderbibliotheek/GYN Laparoscopie.pdfLaparoscopie

 

 

Gynaecologiehttps://www.westfriesgasthuis.nl/afdelingen/gynaecologieGynaecologieGynaecologie gaat over vrouwenziekten, zwangerschap en bevallingen.

 

 

mw. A. Steenman - de Jongehttps://www.westfriesgasthuis.nl/specialisten/Paginas/mw.A.Steenman-dejonge.aspxmw. A. Steenman - de Jonge

Mobile Menu
Zoeken.