Menstruatiestoornis

​​​​​​​​​​​​​​We hebben een spreekuur voor vrouwen met abnormaal vaginaal bloedverlies of problemen met de menstruatie. Alle onderzoeken om de klachten in beeld te brengen kunnen meestal in het eerste bezoek plaatsvinden. In sommige gevallen is het ook mogelijk om de behandeling direct in het eerste bezoek te laten plaatsvinden.

 

Welke klachten?
  • Overmatig bloedverlies tijdens de menstruatie
  • Te vaak voorkomende menstruaties
  • Pijnlijke menstruatie
  • Bloedverlies na de overgang
Onderzoeken
Onderzoeken die vaak tijdens het eerste bezoek plaatsvinden zijn een algemeen gynaecologisch onderzoek (met inwendig onderzoek en eendebek), inwendige echoscopie en een watercontrastechoscopie, soms zal een nieuwe afspraak gemaakt worden voor een diagnostische hysteroscopie.


Behandelingen
Na het onderzoek bespreekt de gynaecolooog de bevindingen en de verschillende behandelmogelijkheden met u:

  • Soms kan er gekozen worden voor medicijnen zoals de  pil, maar ook andere mogelijkheden.
  • Een hormoonhoudend spiraaltje kan soms een goede optie zijn. Die kan eventueel meteen na het onderzoek ingebracht worden.
  • Als er een andere behandeling nodig is, zoals het verwijderen van een vleesboom of poliep of een behandeling van het baarmoederslijmvlies (NovaSure), wordt daarvoor een nieuwe afspraak gemaakt. Deze laatste behandelingen vinden, afhankelijk van uw situatie en uw wens, poliklinisch of onder verdoving plaats.
  • Pas als andere opties onvoldoende helpen, kunnen we uiteindelijk kiezen voor een verwijdering van de baarmoeder. Welke methode voor u het meest geschikt is zal uw gynaecoloog dan met u bespreken. 

 

 

Menstruatiespreekuurhttps://www.westfriesgasthuis.nl/Folderbibliotheek/FLD-00459-NL.pdfMenstruatiespreekuur
NovaSure behandelinghttps://www.westfriesgasthuis.nl/Folderbibliotheek/FLD-00422-NL.pdfNovaSure behandeling

 

 

Gynaecologiehttps://www.westfriesgasthuis.nl/afdelingen/gynaecologieGynaecologieGynaecologie gaat over vrouwenziekten, zwangerschap en bevallingen.

 

 

mw. J.J. Boomgaardhttps://www.westfriesgasthuis.nl/specialisten/Paginas/Mw.J.J.Boomgaard.aspxmw. J.J. Boomgaard
mw. A. Steenman - de Jongehttps://www.westfriesgasthuis.nl/specialisten/Paginas/mw.A.Steenman-dejonge.aspxmw. A. Steenman - de Jonge

 

 

Enkhuizenhttps://www.westfriesgasthuis.nl/locaties/enkhuizenEnkhuizenDe polikliniek Enkhuizen vindt u in het Gezondheidscentrum Molenweg.
Heerhugowaardhttps://www.westfriesgasthuis.nl/locaties/heerhugowaardHeerhugowaardBij de locatie Heerhugowaard kunt u terecht voor poliklinische zorg van het Westfriesgasthuis als u in Heerhugowaard of de directe omgeving woont​.
Hoornhttps://www.westfriesgasthuis.nl/locaties/hoornHoornDe hoofdlocatie van het Westfriesgasthuis vindt u op de Maelsonstraat 3 in Hoorn. ​Er zijn twee ingangen: een hoofdingang en een ingang aan de stationszijde.

 "Totaal op mijn gemak"

Hierbij wil ik mijn enthousiasme aangeven over het menstruatiespreekuur.
De intake verliep rustig. Het feit dat ik nog even kon nadenken over de ingreep en de manier waarop ik de verdoving zou willen, vond ik erg prettig. Dokter Steenman belde me daar later over terug. Op de dag zelf, om 9 uur, werd ik rustig ontvangen door dokter Steenman en haar team. Lieve mensen die me heel erg op mijn gemak stelden. Ik wil hen daar op deze manier van harte voor bedanken!

Linda van Oostrum
Mobile Menu
Zoeken.