Sterilisatie

Sterilisatie is een operatie om definitief (voor altijd) te voorkomen dat u zwanger wordt. De eileiders worden afgesloten. Zo kunnen zaadcellen de eicel uit de eierstok niet bereiken en bevruchten. Een zwangerschap is dan niet meer mogelijk.

De sterilisatie van een vrouw gebeurt momenteel via een kijkbuisoperatie waarvoor narcose nodig is. Een methode om het poliklinisch te doen door via de schede in de baarmoeder te kijken en veertjes in de eileiders in te brengen, de Essure®methode, is niet meer beschikbaar. Omdat de behoefte van de patiënten wat veranderd is, heeft Bayer B.V. besloten om de verkoop en distributie van Essure® in Nederland vanaf 1 juli 2017 vrijwillig te staken. Deze beslissing is door Bayer B.V genomen om commerciële redenen. Vrouwen die momenteel Essure® gebruiken kunnen dit hulpmiddel veilig blijven gebruiken en hoeven zich geen zorgen te maken over deze beslissing. 

 

 

Sterilisatie bij de vrouwhttps://www.westfriesgasthuis.nl/Folderbibliotheek/FLD-00431-NL.pdfSterilisatie bij de vrouw

 

 

Gynaecologiehttps://www.westfriesgasthuis.nl/afdelingen/gynaecologieGynaecologieGynaecologie gaat over vrouwenziekten, zwangerschap en bevallingen.

 

 

dhr. dr. D. Berkshttps://www.westfriesgasthuis.nl/specialisten/Paginas/dhr.D.Berks.aspxdhr. dr. D. Berks
mw. J.J. Boomgaardhttps://www.westfriesgasthuis.nl/specialisten/Paginas/Mw.J.J.Boomgaard.aspxmw. J.J. Boomgaard
mw. J. Klinkerthttps://www.westfriesgasthuis.nl/specialisten/Paginas/mw.J.Klinkert.aspxmw. J. Klinkert
mw. K. Rietveldhttps://www.westfriesgasthuis.nl/specialisten/Paginas/mw.K.Rietveld.aspxmw. K. Rietveld
mw. A. Steenman - de Jongehttps://www.westfriesgasthuis.nl/specialisten/Paginas/mw.A.Steenman-dejonge.aspxmw. A. Steenman - de Jonge
mw. W. Wiltenburghttps://www.westfriesgasthuis.nl/specialisten/Paginas/mw.W.Wiltenburg.aspxmw. W. Wiltenburg

 

 

Hoornhttps://www.westfriesgasthuis.nl/locaties/hoornHoornDe hoofdlocatie van het Westfriesgasthuis vindt u op de Maelsonstraat 3 in Hoorn. ​Er zijn twee ingangen: een hoofdingang en een ingang aan de stationszijde.

Mobile Menu
Zoeken.