Verzakking

De steunweefsels en de banden waarmee de baarmoeder normaal op zijn plaats gehouden wordt kunnen zo uitrekken dat de baarmoeder geleidelijk in de vagina zakt. Dit wordt een verzakking (ook wel prolaps) genoemd. Vaak gaat dit samen met urine-incontinentie.

Het behandelteam van het bekkenbodemspreekuur bestaat uit twee gynaecologen, een uroloog, twee continentieverpleegkundigen, een verpleegkundige, een gespecialiseerde functieassistente, meerdere bekkenfysiotherapeuten bij u in de regio en een seksuoloog. Bij dit team kunt u zich eenvoudig laten onderzoeken en behandelen.  

Bij een klacht als verzakking en urine-incontinentie is gebleken dat gespecialiseerde fysiotherapie zeer nuttig is en wij zullen dus alle patiënten in principe mede naar een bekkentherapeut verwijzen.

De twee gynaecologen van het bekkenbodemteam: Joke Klinkert (links) en Kirsten Rietveld (rechts)

 

 

Bekkenbodem- en incontinentieoperatieshttps://www.westfriesgasthuis.nl/Folderbibliotheek/FLD-00412-NL.pdfBekkenbodem- en incontinentieoperaties
Pessarium bij verzakking incontinentiehttps://www.westfriesgasthuis.nl/Folderbibliotheek/FLD-00413-NL.pdfPessarium bij verzakking incontinentie
Verzakkingsoperatiehttps://www.westfriesgasthuis.nl/Folderbibliotheek/FLD-00453-NL.pdfVerzakkingsoperatie

 

 

Gynaecologiehttps://www.westfriesgasthuis.nl/afdelingen/gynaecologieGynaecologieGynaecologie gaat over vrouwenziekten, zwangerschap en bevallingen.

 

 

dhr. dr. D. Berkshttps://www.westfriesgasthuis.nl/specialisten/Paginas/dhr.D.Berks.aspxdhr. dr. D. Berks
mw. J.J. Boomgaardhttps://www.westfriesgasthuis.nl/specialisten/Paginas/Mw.J.J.Boomgaard.aspxmw. J.J. Boomgaard
mw. J. Klinkerthttps://www.westfriesgasthuis.nl/specialisten/Paginas/mw.J.Klinkert.aspxmw. J. Klinkert
mw. K. Rietveldhttps://www.westfriesgasthuis.nl/specialisten/Paginas/mw.K.Rietveld.aspxmw. K. Rietveld
mw. A. Steenman - de Jongehttps://www.westfriesgasthuis.nl/specialisten/Paginas/mw.A.Steenman-dejonge.aspxmw. A. Steenman - de Jonge
mw. W. Wiltenburghttps://www.westfriesgasthuis.nl/specialisten/Paginas/mw.W.Wiltenburg.aspxmw. W. Wiltenburg

 

 

Enkhuizenhttps://www.westfriesgasthuis.nl/locaties/enkhuizenEnkhuizenDe polikliniek Enkhuizen vindt u in het Gezondheidscentrum Molenweg.
Heerhugowaardhttps://www.westfriesgasthuis.nl/locaties/heerhugowaardHeerhugowaardBij de locatie Heerhugowaard kunt u terecht voor poliklinische zorg van het Westfriesgasthuis als u in Heerhugowaard of de directe omgeving woont​.
Hoornhttps://www.westfriesgasthuis.nl/locaties/hoornHoornDe hoofdlocatie van het Westfriesgasthuis vindt u op de Maelsonstraat 3 in Hoorn. ​Er zijn twee ingangen: een hoofdingang en een ingang aan de stationszijde.

Mobile Menu
Zoeken.