Vleesbomen

Vleesbomen (myomen) zijn goedaardige knobbels in de spierwand van de baarmoeder en bestaan vooral uit spierweefsel. Vleesbomen kunnen aan de buitenzijde van de baarmoeder zitten, in de baarmoederwand of in de baarmoederholte.

Vleesbomen geven doorgaans geen of weinig klachten en worden vaak bij toeval gevonden. De meeste groeien langzaam en blijven onopgemerkt. De plaats waar de vleesboom zit heeft meer invloed op de klachten dan de omvang. De belangrijkste klacht is vaak overmatig bloedverlies tijdens de menstruatie, en als ze erg groot worden kan er een vol en drukkend gevoel in de onderbuik ontstaan. De behandeling is afhankelijk van meerdere factoren. Meestal verwijderen we de vleesboom (vaak ook poliklinisch), maar dat is niet altijd nodig.

 

 

Enkhuizenhttps://www.westfriesgasthuis.nl/locaties/enkhuizenEnkhuizenDe polikliniek Enkhuizen vindt u in het Gezondheidscentrum Molenweg.
Heerhugowaardhttps://www.westfriesgasthuis.nl/locaties/heerhugowaardHeerhugowaardBij de locatie Heerhugowaard kunt u terecht voor poliklinische zorg van het Westfriesgasthuis als u in Heerhugowaard of de directe omgeving woont​.
Hoornhttps://www.westfriesgasthuis.nl/locaties/hoornHoornDe hoofdlocatie van het Westfriesgasthuis vindt u op de Maelsonstraat 3 in Hoorn. ​Er zijn twee ingangen: een hoofdingang en een ingang aan de stationszijde.

 

 

Therapeutische hysteroscopiehttps://www.westfriesgasthuis.nl/Folderbibliotheek/FLD-00403-NL.pdfTherapeutische hysteroscopie
Vleesbomenhttps://www.westfriesgasthuis.nl/Folderbibliotheek/FLD-00406-NL.pdfVleesbomen

 

 

Gynaecologiehttps://www.westfriesgasthuis.nl/afdelingen/gynaecologieGynaecologieGynaecologie gaat over vrouwenziekten, zwangerschap en bevallingen.

 

 

dhr. dr. D. Berkshttps://www.westfriesgasthuis.nl/specialisten/Paginas/dhr.D.Berks.aspxdhr. dr. D. Berks
mw. J.J. Boomgaardhttps://www.westfriesgasthuis.nl/specialisten/Paginas/Mw.J.J.Boomgaard.aspxmw. J.J. Boomgaard
mw. J. Klinkerthttps://www.westfriesgasthuis.nl/specialisten/Paginas/mw.J.Klinkert.aspxmw. J. Klinkert
mw. K. Rietveldhttps://www.westfriesgasthuis.nl/specialisten/Paginas/mw.K.Rietveld.aspxmw. K. Rietveld
mw. A. Steenman - de Jongehttps://www.westfriesgasthuis.nl/specialisten/Paginas/mw.A.Steenman-dejonge.aspxmw. A. Steenman - de Jonge
mw. W. Wiltenburghttps://www.westfriesgasthuis.nl/specialisten/Paginas/mw.W.Wiltenburg.aspxmw. W. Wiltenburg

 Meer informatie

Mobile Menu
Zoeken.