Het eerste bezoek aan de poli Voortplantingsgeneeskunde

​​​​​U krijgt een afspraak van een halfuur bij de gynaecoloog. Die zal gerichte vragen over uw probleem stellen. Meestal vindt er tijdens het eerste bezoek ook een inwendig onderzoek plaats. Dat is een onderzoek waarbij met een 'eendenbek' (speculum) de baarmoedermond in beeld wordt gebracht om kweken af te nemen.

Verder wordt tijdens dit onderzoek ook een vaginale echo gemaakt. Via de vagina kan met een klein staafje d.m.v. geluidsgolven de baarmoeder en eierstokken in beeld worden gebracht. Dat onderzoek is niet pijnlijk.

Aan het eind van het eerste bezoek stelt de gynaecoloog samen met u een plan op voor verder onderzoek. Voor de behandeling van eventuele vruchtbaarheidsproblemen geldt dat we het beschouwen als een zorgvraag van twee mensen samen. Daarom is het noodzakelijk dat u het eerste bezoek samen met uw partner komt.

 

 

 

 

Basale temperatuurscurvehttps://www.westfriesgasthuis.nl/Folderbibliotheek/FLD-00433-NL.pdfBasale temperatuurscurve
De laparoscopische operatiehttps://www.westfriesgasthuis.nl/Folderbibliotheek/FLD-00417-NL.pdfDe laparoscopische operatie
Endometriosehttps://www.westfriesgasthuis.nl/Folderbibliotheek/FLD-00416-NL.pdfEndometriose

 Kosten

Verzekeraars en wetenschappelijke verenigingen hebben landelijk afgesproken dat voor een vruchtbaarheidsbehandeling ook voor de partner kosten in rekening worden gebracht. Dit is omdat de partner in de gesprekken en het onderzoek wordt betrokken.

Na uw bezoek en eventueel onderzoek ontvangt u beiden een rekening van het ziekenhuis. Wij adviseren u om vooraf met uw verzekering contact op te nemen om navraag te doen over eventuele dekking van de kosten. Zo weet u vooraf waar u aan toe bent.

Mobile Menu
Zoeken.