Bezoek op de IC

U kunt de IC dagelijks bezoeken tussen 10.00 en 21.00 uur. U meldt zich via de intercom waarna u opgevangen wordt door de secretaresse of de verpleegkundigen.

Geluiden
Als u aan het bed staat hoort u verschillende geluidssignalen. Schrik niet, de verpleegkundigen weten precies wat de geluiden inhouden en handelen daarnaar.

Regels op de IC
  1. In het belang van de patiënt kunnen andere bezoektijden aangehouden worden. Dat kan zowel de verpleegkundige als de intensivist besluiten. 
  2. Het bezoek wordt gecoördineerd door de eerste contactpersoon aan wie alle informatie over de patiënt verstrekt wordt. Die contactpersoon draagt zorg voor de verspreiding van de informatie. 
  3. Er mogen niet meer dan twee personen tegelijk aan het bed van de patiënt zijn. De patiënt moet een rustperiode kunnen hebben tussen de bezoekmomenten in. 
  4. Tijdens de overdracht wordt de familie verzocht de kamer te verlaten. Dat is om een goede concentratie van de verpleegkundige en de privacy van de patiënt te waarborgen.
  5. Tijdens calamiteiten kan de familie van de naastgelegen patiënt verzocht worden de kamer te verlaten.
  6. Het gebruik van de familiekamers is in overleg met de verpleegkundige. Bij drukte gaan we na welke familie recht heeft op het gebruik van een familiekamer. Soms zullen de familiekamers door verschillende families gedeeld moeten worden. Ook worden de familiekamers gebruikt voor familiegesprekken. Dan zijn ze even niet toegankelijk voor andere families.
  7. Het achterlaten van eigendommen is op eigen risico.
  8. U kunt helaas geen bloemen en planten op de IC zetten. Tekeningen, kaarten en foto’s zijn wel toegestaan.
  9. U kunt alleen op de intensive care telefoneren op de daartoe aangewezen plekken met de groene telefoontjes. Op de patiëntenkamers mag u vanwege het risico op storingen niet bellen.
  10. Kinderen mogen op bezoek komen. We raden u aan van tevoren samen met uw kind(eren) de folder over Emma (rechts) te bekijken. Hier staat in voor kinderen begrijpbare taal uitgelegd hoe het op de IC is.

 

 

Emma brengt een bezoek aan de IChttps://www.westfriesgasthuis.nl/Folderbibliotheek/FLD-00469-NL.pdfEmma brengt een bezoek aan de IC

 

 

Intensive Carehttps://www.westfriesgasthuis.nl/afdelingen/intensive-careIntensive CareOp de Intensive care (IC) worden over het algemeen patiënten opgenomen waarbij een of meerdere lichaamsfuncties bedreigd of uitgevallen zijn. Die functies moeten dan bewaakt en/of overgenomen worden.

 Route

U vindt de Intensive Care op de tweede verdieping van het ziekenhuis, boven de Spoedeisende Hulp.
Mobile Menu
Zoeken.