Nazorgpoli

De nazorgpoli is bedoeld voor mensen die enkele dagen tot weken bij ons op de IC hebben gelegen. Veel mensen hebben geen enkele herinnering aan deze periode. Anderen juist heel veel. Het blijkt dat voor veel mensen het verblijf op de IC een traumatische periode is geweest met een grote impact. Mensen zitten met veel vragen, hebben behoefte aan informatie en willen graag over hun ervaringen praten. Vaak kunnen ze hiervoor niet bij hun behandelend specialist terecht, omdat die weinig weet van de doorgemaakte periode op de IC.

Voor hen houdt de nazorgpoli tweemaal per maand spreekuur. Het bezoek aan de nazorgpoli duurt een uur en wordt geleid door twee IC-verpleegkundigen. Na het polibezoek is er de mogelijkheid voor het bezoeken van de IC onder begeleiding van een IC-verpleegkundige.

Vooraf aan het bezoek aan de polikliniek krijgt de patiënt een vragenlijst thuis gestuurd over voeding, het slaappatroon, de gezondheidsbeleving en de dagelijkse dingen zoals boodschappen doen. Aan de hand daarvan wordt een duidelijk beeld van toestand van de patiënt na de ic-periode verkregen.

Behalve de patiënt zelf krijgt ook de familie aandacht tijdens het bezoek aan de nazorgpoli. De patiënt is soms alles vergeten, terwijl de naaste familie levendige herinneringen heeft aan de IC-tijd. Het kost zowel de familie als de patiënt zelf, moeite om daarmee om te gaan.

Patiënten die langer dan drie dagen op de IC hebben gelegen, krijgen automatisch een afspraak voor een bezoek aan de nazorgpoli. Patiënten die korter op de IC hebben gelegen zijn uiteraard ook welkom om de nazorgpoli te bezoeken; hun wordt verzocht, als zij daar behoefte aan hebben, zelf een afspraak te maken via de secretaresse van de IC, tel. 0229 25 7799. ​

 

 

Nazorgpolihttps://www.westfriesgasthuis.nl/Folderbibliotheek/FLD-00464-NL.pdfNazorgpoli

Mobile Menu
Zoeken.