Aambeien

Aambeien zijn zwellichamen (weefsel met bloedvaten) die de anus afsluiten. Ieder mens heeft aambeien. Wanneer de aambeien onder hoge druk komen te staan loopt de druk in de bloedvaten op. De aambeien kunnen dan opzetten en klachten veroorzaken.

U kunt last hebben van:

  • Bloedverlies bij ontlasting
  • Pijn bij de anus

De behandeling
Bij een proctoscopie onderzoekt de arts de anus en het slijmvlies van de endeldarm. De arts gebruikt hiervoor een korte metalen of plastic buis (de proctoscoop) en brengt deze in de anus. Door de proctoscoop kan de arts het gebied rond de anus en de endeldarm onderzoeken.

Als u last heeft van grote aambeien met bloedverlies bij de ontlasting kan de arts u tijdens het onderzoek meteen behandelen. Met een speciaal zuigertje wordt de aambei opgetrokken. De arts doet dan een plastic bandje om de aambei heen. De aambei is nu afgesnoerd (krijgt geen bloedtoevoer) en laat dan binnen 1 tot 2 weken los. De behandeling is over het algemeen pijnloos. Het kan voorkomen dat u last krijgt van pijn. Als de pijn aanhoudt of erger wordt, raden wij u aan om contact op te nemen met uw arts.

Twee weken na de behandeling laat het afgestorven weefsel los. Het weefsel wordt afgestoten door het lichaam en dat kan een kleine bloeding veroorzaken. Als u last heeft van een hevige bloeding neemt u contact op met uw arts.

Het resultaat
Geen last of vermindering van de klachten.

 

 

Aambeien(haemorroïden)+proctoscopiehttps://www.westfriesgasthuis.nl/Folderbibliotheek/FLD-00240-NL.pdfAambeien(haemorroïden)+proctoscopie

 

 

Maag-, darm- en leverziektenhttps://www.westfriesgasthuis.nl/afdelingen/interne-geneeskunde/mdlMaag-, darm- en leverziekten

 

 

dhr. dr. R.M.L.G. Peetershttps://www.westfriesgasthuis.nl/specialisten/Paginas/r-m-l-g-peeters.aspxdhr. dr. R.M.L.G. Peeters
dhr. dr. J. Schmidthttps://www.westfriesgasthuis.nl/specialisten/Paginas/j-schmidt.aspxdhr. dr. J. Schmidt

 

 

Hoornhttps://www.westfriesgasthuis.nl/locaties/hoornHoornDe hoofdlocatie van het Westfriesgasthuis vindt u op de Maelsonstraat 3 in Hoorn. ​Er zijn twee ingangen: een hoofdingang en een ingang aan de stationszijde.

 Meer informatie

Mobile Menu
Zoeken.