Galwegproblematiek/galstenen

Gal wordt gevormd in de lever en vloeit door de afvoergang naar de dunne darm. Aan het eind van de galgang bevindt zich de twaalfvingerige darm. Gal kan direct uit de lever naar de dunne darm stromen of wordt eerst tijdelijk opgeslagen in de galblaas. Wanneer de gal niet naar de darm kan stomen omdat er bijvoorbeeld galstenen de afvoer afsluiten, ontstaat er geelzucht.

De alvleesklier maakt sappen die betrokken zijn bij de spijsvertering. In de alvleesklier bevindt zich een afvoergang. De afvoergang mondt uit in de galgang.

U kunt last hebben van:

  • Pijn in bovenbuik
  • Misselijkheid
  • Braken
  • Geelzucht
  • Ontkleurde ontlasting


De behandeling
De behandeling bestaat uit een ERCP (Endoscopische Retrograde Cholangio Pancreaticografie). Dat is een onderzoek dat de arts inzicht geeft van uw klachten rond de galwegen of alvleesklier.

Het resultaat
De klachten zijn verminderd of verdwenen.

 

 

Galwegproblematiekhttps://www.westfriesgasthuis.nl/Folderbibliotheek/MDL Galwegproblematiek.pdfGalwegproblematiek

 

 

Maag-, darm- en leverziektenhttps://www.westfriesgasthuis.nl/afdelingen/interne-geneeskunde/mdlMaag-, darm- en leverziekten

 

 

dhr. dr. J. Schmidthttps://www.westfriesgasthuis.nl/specialisten/Paginas/j-schmidt.aspxdhr. dr. J. Schmidt
dhr. dr. E. Schnekenburgerhttps://www.westfriesgasthuis.nl/specialisten/Paginas/dhr-dr-e-schnekenburger.aspxdhr. dr. E. Schnekenburger
mw. M.S. Vlughttps://www.westfriesgasthuis.nl/specialisten/Paginas/m-s-vlug.aspxmw. M.S. Vlug

 

 

Hoornhttps://www.westfriesgasthuis.nl/locaties/hoornHoornDe hoofdlocatie van het Westfriesgasthuis vindt u op de Maelsonstraat 3 in Hoorn. ​Er zijn twee ingangen: een hoofdingang en een ingang aan de stationszijde.

 Meer informatie

Mobile Menu
Zoeken.