Maagonderzoek

Bij een gastroscopie (maagonderzoek) bekijkt de arts het slijmvlies van de slokdarm, de maag en het eerste deel van de twaalfvingerige darm, direct voorbij de maag. Dit is mogelijk met de gastroscoop, een buigzame slang met een doorsnee van een centimeter met aan het eind een videocamera. 

Het onderzoek
U gaat op uw linkerkant op de behandeltafel liggen. Om de slang te beschermen wordt er een bijtring tussen uw kaken geplaatst. De gastroscoop gaat door de bijtring de keel in. De arts verzoekt u dan om te slikken. Wanneer u slikt kan de slang gemakkelijker de slokdarm in. Door de slang wordt er lucht in uw slokdarm, maag en twaalfvingerige darm te blazen kan de arts ze beter bekijken.

Het onderzoek duurt 10 minuten. De arts kan tijdens het onderzoek stukjes weefsel wegnemen. U voelt daar niets van. Deze stukjes weefsel worden in het laboratorium onderzocht.

 

 

Scopiecentrumhttps://www.westfriesgasthuis.nl/afdelingen/interne-geneeskunde/mdl/scopiecentrumScopiecentrumBij het scopiecentrum verrichten we endoscopieën. Dat zijn onderzoeken waarbij de arts door middel van een flexibele, stuurbare slang (endoscoop) met videocamera in bepaalde delen van het lichaam kijkt. Via deze endoscoop kan een arts instrumenten binnen in het lichaam brengen.

 "Goede uitleg en liefdevolle zorg"

 
Afgelopen week heb ik een gastroscopie onder een roesje gehad. Ben even opgenomen geweest op de scopieafdeling. Mijn complimenten hoe ik daar ontvangen werd. Goede uitleg , geduld en liefdevolle zorg. Via de verpleging hoorde ik dat er biopten zijn genomen. Ook de mensen op de scopiekamer en de anesthesist, chapeau! Stelden me erg op je gemak.

Goede zaak zo'n mogelijkheid even je ervaring te kunnen delen.

Hartelijk dank,
Yvonne Mol
Mobile Menu
Zoeken.