Actieve hemodialyse

Onder actieve hemodialyse verstaan wij de activiteiten die u zelf onderneemt voor, tijdens en na de dialysebehandeling. U kunt denken aan het wegen voorafgaand aan de dialyse, klaarleggen van uw spullen ten behoeve van de dialyse, zelfstandig bloeddruk meten, machinecontroles uitvoeren, het opbouwen en instellen van de dialysemachine en het aanprikken van de shunt.
Samen met u bepalen wij welke handelingen u zelfstandig kunt en wilt uitvoeren. Ook zullen wij u instrueren hoe de activiteiten uitgevoerd worden. 
Voor het opbouwen en klaarzetten van de dialysemachine hebben wij instructiemateriaal. Daarbij wordt u begeleid door de dialyseverpleegkundigen die ervoor zorgen dat u voldoende geschoold bent om dit zelfstandig te doen. ​

 

 

Niercentrumhttps://www.westfriesgasthuis.nl/afdelingen/interne-geneeskunde/niercentrumNiercentrum​In het Niercentrum behandelen we alle patiënten van wie de nieren niet meer goed werken en die dialyse nodig hebben.

 

 

Hoornhttps://www.westfriesgasthuis.nl/locaties/hoornHoornDe hoofdlocatie van het Westfriesgasthuis vindt u op de Maelsonstraat 3 in Hoorn. ​Er zijn twee ingangen: een hoofdingang en een ingang aan de stationszijde.

Mobile Menu
Zoeken.