Predialyse

​Predialyse is de fase voordat iemand gaat dialyseren.

Als uw nieren voor ongeveer 20% werken wordt u doorverwezen naar de predialysepoli van het Niercentrum. Het predialyseteam bestaat uit dialyse-verpleegkundigen, medisch maatschappelijk werkenden, nefrologen en diëtisten. 
 
Tijdens de voorlichtingsgesprekken krijgt u uitleg over de verschillende behandelvormen bij nierfalen. Zo kunt u een keuze maken voor de behandelvorm die bij u past. De nefroloog geeft advies welke behandeling medisch geschikt voor u is. De dialyseverpleegkundigen kunnen u voorzien van praktische zaken die bij de nierfunctievervangende therapie nodig zijn.
 
Na de periode die u nodig heeft om een besluit te nemen gaat u dan over op hemodialyse, peritoneale dialyse of niertransplantatie.

 Komende bijeenkomsten

 

 

 

 

dhr. dr. D. Boonhttps://www.westfriesgasthuis.nl/specialisten/Paginas/d-boon.aspxdhr. dr. D. Boon
mw. E.A.C. Kuinhttps://www.westfriesgasthuis.nl/specialisten/Paginas/e-a-c-kuin.aspxmw. E.A.C. Kuin
dhr. dr. M.H.M. Raasveldhttps://www.westfriesgasthuis.nl/specialisten/Paginas/m-h-m-raasveld.aspxdhr. dr. M.H.M. Raasveld
mw. C. Verhoevenhttps://www.westfriesgasthuis.nl/specialisten/Paginas/c-verhoeven.aspxmw. C. Verhoeven

 

 

Niercentrumhttps://www.westfriesgasthuis.nl/afdelingen/interne-geneeskunde/niercentrumNiercentrum​In het Niercentrum behandelen we alle patiënten van wie de nieren niet meer goed werken en die dialyse nodig hebben.

 

 

Hoornhttps://www.westfriesgasthuis.nl/locaties/hoornHoornDe hoofdlocatie van het Westfriesgasthuis vindt u op de Maelsonstraat 3 in Hoorn. ​Er zijn twee ingangen: een hoofdingang en een ingang aan de stationszijde.

Mobile Menu
Zoeken.