Huidpriktests

Het doel van het uitvoeren van een allergiehuidtest is om te bepalen of u allergisch bent voor één of meerdere stoffen. Deze stoffen noemt men allergenen. Tijdens de test wordt beoordeeld hoe de huid reageert op allergenen.

Voorbereiding
Gebruik ten minste 4 dagen van tevoren geen enkele anti-allergische medicatie, neussprays of gewone neusdruppels in welke vorm dan ook. Anders kan het onderzoek niet doorgaan.

Het onderzoek
Op uw onderarm worden druppeltjes testvloeistof aangebracht. In die vloeistoffen zitten verschillende allergenen. Daarna wordt door iedere druppel met een klein naaldje een prikje in de huid gegeven. Na 15 minuten kan de test afgelezen worden. Het totale onderzoek duurt circa 30 minuten. De uitslag van het onderzoek krijgt u van uw behandelend KNO-arts.

Na het onderzoek
Als u allergisch bent, ontstaat er op de huid een soort muggenbult. Die zal in de loop van de dag verdwijnen. De uitslag van het onderzoek ontvangt u van uw behandeld KNO-arts tijdens een vervolgafspraak.


 

 

 

Allergie onderzoekhttps://www.westfriesgasthuis.nl/Folderbibliotheek/FLD-00518-NL.pdfAllergie onderzoek

 

 

Keel-, neus- en oorheelkunde (KNO)https://www.westfriesgasthuis.nl/afdelingen/keel-neus-en-oorheelkundeKeel-, neus- en oorheelkunde (KNO)​Op de poli Keel-, Neus- en O​orheelkunde (KNO) kunt u terecht voor alle klachten die te maken hebben met uw keel, neus, oren en hals.

Mobile Menu
Zoeken.