Immunotherapie bij allergieën

Een behandeling met allergie-immunotherapie is bedoeld om de onderliggende oorzaak van de allergie aan te pakken. Door de toediening van een bepaalde hoeveelheid van de stof waar men allergisch voor is kan het immuunsysteem gewend raken aan deze stof. De totale behandeling duurt 3 tot 5 jaar. Deze periode wordt aangehouden omdat het lichaam tijd nodig heeft om tolerantie op te bouwen tegen de stof waarop het allergisch reageert.

Allergie-immunotherapie is niet voor alle allergiepatiënten een geschikte therapie. Wanneer men voor meerdere stoffen een allergie heeft, is deze behandelmethode niet geschikt.
Allergie immunotherapie kan een gunstige invloed hebben op het natuurlijke beloop van de ziekte. Hiermee wordt bedoeld dat de behandeling een gunstig effect heeft op klachten zoals een loopneus, jeukende en/of tranende ogen en niezen (de vroege allergische reactie). Daarnaast kan immunotherapie een gunstige invloed hebben op de late allergische reactie waarbij ontstekingscellen betrokken zijn. Dit kan inhouden dat men minder last heeft van een verstopte neus, hoesten, piepende ademhaling (astma en/of bronchitis) die gepaard kan gaan met een gevoel van benauwdheid.

Allergie immunotherapie kent verschillende toedieningsvormen:
•    Via onderhuidse injecties (subcutane immunotherapie);
•    Door middel van druppels onder de tong (sublinguale immunotherapie);
•    Door middel van een tablet onder de tong (allergie-immunotherapie tablet).

Omdat niet elke verzekering deze behandelmethode vergoed, adviseren wij u om  vooraf hierover met uw verzekering contact op te nemen.

 

 

 

 

Keel-, neus- en oorheelkunde (KNO)https://www.westfriesgasthuis.nl/afdelingen/keel-neus-en-oorheelkundeKeel-, neus- en oorheelkunde (KNO)​Op de poli Keel-, Neus- en O​orheelkunde (KNO) kunt u terecht voor alle klachten die te maken hebben met uw keel, neus, oren en hals.

Mobile Menu
Zoeken.