Cosmetische oorschelpcorrectie

Oorschelpen worden vaak geopereerd ter verbetering van de vorm en stand van de oren ten opzichte van het hoofd. Naast het feit dat de oorschelpen wat dichter bij het hoofd geplaatst worden, willen we de oorschelpen ook een zo natuurlijk mogelijk aanzien geven.

De reden tot correctie van de oorschelp kan divers zijn; cosmetisch en plagerijen zijn de belangrijkste factoren.

Bij jonge kinderen is het erg belangrijk dat ze zelf gemotiveerd zijn om de operatie te laten uitvoeren. Dit helpt om zowel de operatie als de nazorg beter te laten verlopen.

Voorafgaand aan een oorschelpcorrectie worden er digitale foto’s gemaakt. Aan de hand van deze foto’s wordt met u besproken welke mogelijkheden er zijn tot verandering van de stand van de oren. De KNO-arts zal dit uitgebreid met u bespreken.

Niet elke verzekering vergoed deze behandeling, het is daarom raadzaam om voorafgaand aan de behandeling contact met uw ziektekostenverzekering op te nemen. Als u de behandeling zelf betaalt, dan kunt u contact opnemen met de afdeling Bedrijfseconomie en Zorgadministratie van het Westfriesgasthuis via telefoonnummer 0229 20 81 02. U kunt bij hen de actuele kosten van deze behandeling opvragen.

 

 

Operatie aan de oorschelphttps://www.westfriesgasthuis.nl/Folderbibliotheek/FLD-00537-NL.pdfOperatie aan de oorschelp

 

 

Keel-, neus- en oorheelkunde (KNO)https://www.westfriesgasthuis.nl/afdelingen/keel-neus-en-oorheelkundeKeel-, neus- en oorheelkunde (KNO)​Op de poli Keel-, Neus- en O​orheelkunde (KNO) kunt u terecht voor alle klachten die te maken hebben met uw keel, neus, oren en hals.

 

 

 

 

Hoornhttps://www.westfriesgasthuis.nl/locaties/hoornHoornDe hoofdlocatie van het Westfriesgasthuis vindt u op de Maelsonstraat 3 in Hoorn. ​Er zijn twee ingangen: een hoofdingang en een ingang aan de stationszijde.

 Meer informatie

Mobile Menu
Zoeken.