Evenwichtsonderzoek (ENG)

Het evenwichtsonderzoek Electro Nystagmo Grafie (ENG) wordt op de functieafdeling van de polikliniek Neurologie uitgevoerd (begane grond poli 7).

Bij het evenwichtsonderzoek wordt gestart met de kiepproef. Bij deze kiepproef moet u (met hulp van de laborant) zo snel als mogelijk is achterover gaan liggen. Hierbij wordt uw hoofd achterover gehouden en wordt er met een speciale bril naar uw ogen gekeken.

Bij het ENG-onderzoek wordt nagegaan of beide evenwichtsorganen, die zich in de binnenoren bevinden, goed functioneren. Het onderzoek wordt verricht door middel van het registreren van oogbewegingen. Deze geven informatie over het functioneren van het evenwichtsstelsel.

Het onderzoek richt zich op mogelijke afwijkingen in het oogbewegingspatroon. Er zijn een aantal testen waarbij stippen, die op een scherm worden geprojecteerd, met de blik moeten worden gevolgd. Om de oogbewegingen te kunnen registreren krijgt u een soort 'bril' op. Vervolgens wordt er warm en koud water in het oor gespoten.

 

 
Sommige mensen worden duizelig tijdens het onderzoek, anderen niet. De duizeligheid verdwijnt over het algemeen na een paar minuten.

 

 

ENG (Electro Nystagmografie)https://www.westfriesgasthuis.nl/Folderbibliotheek/FLD-00647-NL.pdfENG (Electro Nystagmografie)

 

 

Keel-, neus- en oorheelkunde (KNO)https://www.westfriesgasthuis.nl/afdelingen/keel-neus-en-oorheelkundeKeel-, neus- en oorheelkunde (KNO)​Op de poli Keel-, Neus- en O​orheelkunde (KNO) kunt u terecht voor alle klachten die te maken hebben met uw keel, neus, oren en hals.

 

 

dhr. dr. L.J.J.M. Bauwenshttps://www.westfriesgasthuis.nl/specialisten/Paginas/dhr.dr.L.J.J.M.Bauwens.aspxdhr. dr. L.J.J.M. Bauwens
mw. M.E.C. Raminghttps://www.westfriesgasthuis.nl/specialisten/Paginas/mw.M.E.C.Raming.aspxmw. M.E.C. Raming
dhr. dr. M. van der Tornhttps://www.westfriesgasthuis.nl/specialisten/Paginas/dhr.dr.M.vanderTorn.aspxdhr. dr. M. van der Torn

 

 

Hoornhttps://www.westfriesgasthuis.nl/locaties/hoornHoornDe hoofdlocatie van het Westfriesgasthuis vindt u op de Maelsonstraat 3 in Hoorn. ​Er zijn twee ingangen: een hoofdingang en een ingang aan de stationszijde.

 Meer informatie

Mobile Menu
Zoeken.