Gezwollen klier in de hals

Halsklieren kunnen ook groter worden bij verkoudheid, oorontsteking, een huidontsteking of een ontsteking aan uw kaak of tandwortels.

•    Ze kunnen ook pijn doen en/of warm aanvoelen;
•    U voelt ze voorin de hals en/of in de nek of achter een oor;
•    U voelt ze aan een kant, of aan beide kanten in uw hals;
•    Soms voelt u maar één klier, soms zijn er meerdere;
•    Halsklieren kunnen snel groter worden, maar ook weer snel kleiner als de ontsteking voorbij is;
•    Ze komen vooral voor bij kinderen;
•    Soms kan een vergrote lymfeklier een eerste kenmerk zijn van kanker.

Bij een zwelling in de hals zal de KNO-arts een uitgebreid onderzoek van het hoofd-halsgebied uitvoeren. Soms is aanvullend onderzoek nodig om duidelijkheid te krijgen in de aard van de zwelling. Dit kan bijvoorbeeld een echo-onderzoek zijn, soms wordt besloten een punctie te doen.


 

 

 

 

Keel-, neus- en oorheelkunde (KNO)https://www.westfriesgasthuis.nl/afdelingen/keel-neus-en-oorheelkundeKeel-, neus- en oorheelkunde (KNO)​Op de poli Keel-, Neus- en O​orheelkunde (KNO) kunt u terecht voor alle klachten die te maken hebben met uw keel, neus, oren en hals.

 

 

dhr. dr. L.J.J.M. Bauwenshttps://www.westfriesgasthuis.nl/specialisten/Paginas/dhr.dr.L.J.J.M.Bauwens.aspxdhr. dr. L.J.J.M. Bauwens
mw. M.E.C. Raminghttps://www.westfriesgasthuis.nl/specialisten/Paginas/mw.M.E.C.Raming.aspxmw. M.E.C. Raming
dhr. dr. M. van der Tornhttps://www.westfriesgasthuis.nl/specialisten/Paginas/dhr.dr.M.vanderTorn.aspxdhr. dr. M. van der Torn

 

 

Hoornhttps://www.westfriesgasthuis.nl/locaties/hoornHoornDe hoofdlocatie van het Westfriesgasthuis vindt u op de Maelsonstraat 3 in Hoorn. ​Er zijn twee ingangen: een hoofdingang en een ingang aan de stationszijde.

 Meer informatie

Mobile Menu
Zoeken.