Slikklachten

Slikklachten (dysfagie) en passageklachten zijn vervelende klachten omdat men hier vaak veel hinder van kan ondervinden met het innemen van vast voedsel en in sommige gevallen zelfs bij het innemen van vloeibaar voedsel. De oorzaak bevindt zich vaak in de slokdarm en minder vaak in de keel.

Bij slikklachten, waarbij de oorzaak gelegen is in de keel, is het zeer moeilijk om voedsel vanuit de mond in het bovenste deel van de slokdarm te krijgen. Dit wordt vaak veroorzaakt door een verzwakking van de keelspieren. Klachten die hierbij vaak voorkomen zijn: hoesten tijdens het slikken, verslikken, gewichtsverlies, heesheid, teruglopen van vloeistoffen via de neus.

De KNO-arts zal een onderzoek doen waarbij met een dun slangetje (flexibele scoop) in de keel gekeken wordt om zo de oorzaak van uw klachten op te sporen.

 

 

Slikproblemen bij volwassenenhttps://www.westfriesgasthuis.nl/Folderbibliotheek/FLD-00802-NL.pdfSlikproblemen bij volwassenen

 

 

Keel-, neus- en oorheelkunde (KNO)https://www.westfriesgasthuis.nl/afdelingen/keel-neus-en-oorheelkundeKeel-, neus- en oorheelkunde (KNO)​Op de poli Keel-, Neus- en O​orheelkunde (KNO) kunt u terecht voor alle klachten die te maken hebben met uw keel, neus, oren en hals.

 

 

dhr. dr. L.J.J.M. Bauwenshttps://www.westfriesgasthuis.nl/specialisten/Paginas/dhr.dr.L.J.J.M.Bauwens.aspxdhr. dr. L.J.J.M. Bauwens
mw. M.E.C. Raminghttps://www.westfriesgasthuis.nl/specialisten/Paginas/mw.M.E.C.Raming.aspxmw. M.E.C. Raming
dhr. dr. M. van der Tornhttps://www.westfriesgasthuis.nl/specialisten/Paginas/dhr.dr.M.vanderTorn.aspxdhr. dr. M. van der Torn

 

 

Hoornhttps://www.westfriesgasthuis.nl/locaties/hoornHoornDe hoofdlocatie van het Westfriesgasthuis vindt u op de Maelsonstraat 3 in Hoorn. ​Er zijn twee ingangen: een hoofdingang en een ingang aan de stationszijde.

 Meer informatie

Mobile Menu
Zoeken.