(Mogelijk) gebroken neus

Na een ongeval of trauma kan de neus mogelijk gebroken zijn. Dit is vaak niet direct duidelijk, door zwelling en pijn is de stand van de neus moeilijk te beoordelen. Na 3-5 dagen is door een KNO-arts te beoordelen of de neus gebroken is en of een behandeling noodzakelijk is. Het is van belang dat dit niet pas ná 5 dagen gebeurt omdat de neus dan moeilijker weer ‘recht te zetten’ is.

In de folder hiernaast leest u tips voor de eerste 3 dagen. 

Als de neus inderdaad gebroken is bepaalt de KNO-arts welke behandeling noodzakelijk is. Meestal kan de neus direct op de polikliniek gereponeerd (= rechtgezet) worden. U krijgt hierna een kunststof kapje op de neus ter bescherming van de neus, dit draagt u ook tijdens het slapen. 

Eventueel neemt u een recente portretfoto mee naar de KNO-arts zodat duidelijk is hoe de stand van de neus was vóór het trauma.


 

 

 

Mogelijk gebroken neushttps://www.westfriesgasthuis.nl/Folderbibliotheek/KNO - Mogelijk gebroken neus.pdfMogelijk gebroken neus

 

 

Keel-, neus- en oorheelkunde (KNO)https://www.westfriesgasthuis.nl/afdelingen/keel-neus-en-oorheelkundeKeel-, neus- en oorheelkunde (KNO)​Op de poli Keel-, Neus- en O​orheelkunde (KNO) kunt u terecht voor alle klachten die te maken hebben met uw keel, neus, oren en hals.

 

 

dhr. dr. L.J.J.M. Bauwenshttps://www.westfriesgasthuis.nl/specialisten/Paginas/dhr.dr.L.J.J.M.Bauwens.aspxdhr. dr. L.J.J.M. Bauwens
mw. M.E.C. Raminghttps://www.westfriesgasthuis.nl/specialisten/Paginas/mw.M.E.C.Raming.aspxmw. M.E.C. Raming
dhr. dr. M. van der Tornhttps://www.westfriesgasthuis.nl/specialisten/Paginas/dhr.dr.M.vanderTorn.aspxdhr. dr. M. van der Torn

 

 

Hoornhttps://www.westfriesgasthuis.nl/locaties/hoornHoornDe hoofdlocatie van het Westfriesgasthuis vindt u op de Maelsonstraat 3 in Hoorn. ​Er zijn twee ingangen: een hoofdingang en een ingang aan de stationszijde.

 Meer informatie

Mobile Menu
Zoeken.