Gevoel van druk op de oren

Bij het ervaren van druk op de oren speelt de buis van Eustachius een belangrijke rol. Deze buis verbindt het middenoor met de neus, waardoor de druk in het middenoor wordt gereguleerd.

Een dichtzittend verstopt oor, oorpijn bij vliegen,  lijmoor, vocht achter het trommelvlies, bromtoon in het oor, de eigen stem die veel te hard is, geluiden die dof klinken, knappende geluiden in het oor, geplop, geklik, gekraak. Al deze klachten kunnen optreden bij een niet goed werkende buis van Eustachius.

De KNO-arts zal de beweeglijkheid van het trommelvlies meten. Afhankelijk van de resultaten kunt u het advies krijgen om een neusspray te gaan gebruiken om de werking van de buis van Eustachius te herstellen. Soms adviseren we een trommelvliesbuisje te laten plaatsen.

 

 

 

 

Keel-, neus- en oorheelkunde (KNO)https://www.westfriesgasthuis.nl/afdelingen/keel-neus-en-oorheelkundeKeel-, neus- en oorheelkunde (KNO)​Op de poli Keel-, Neus- en O​orheelkunde (KNO) kunt u terecht voor alle klachten die te maken hebben met uw keel, neus, oren en hals.

 

 

dhr. dr. L.J.J.M. Bauwenshttps://www.westfriesgasthuis.nl/specialisten/Paginas/dhr.dr.L.J.J.M.Bauwens.aspxdhr. dr. L.J.J.M. Bauwens
mw. M.E.C. Raminghttps://www.westfriesgasthuis.nl/specialisten/Paginas/mw.M.E.C.Raming.aspxmw. M.E.C. Raming
dhr. dr. M. van der Tornhttps://www.westfriesgasthuis.nl/specialisten/Paginas/dhr.dr.M.vanderTorn.aspxdhr. dr. M. van der Torn

 

 

Hoornhttps://www.westfriesgasthuis.nl/locaties/hoornHoornDe hoofdlocatie van het Westfriesgasthuis vindt u op de Maelsonstraat 3 in Hoorn. ​Er zijn twee ingangen: een hoofdingang en een ingang aan de stationszijde.

Mobile Menu
Zoeken.