Verstopte gehoorgang

De huid in de gehoorgang wordt door oorsmeer vet gehouden waardoor o.a. bescherming tegen vocht optreedt. Daarnaast zorgt oorsmeer er ook voor afweer tegen ziekmakende bacteriën en schimmels. Uw gehoorgang moet dus oorsmeer bevatten. Haal geen oorsmeer uit de gehoorgang, want de gezonde gehoorgang reinigt zichzelf.

Toch geeft oorsmeer soms problemen door bv:
•    ouder worden (met te snelle indikking van oorsmeer, zodat het oorsmeer hard, brokkelig en scherp wordt);
•    manipuleren in de gehoorgang (waardoor stimulatie en/of ontsteking van de oorsmeerklieren);
•    terugduwen oorsmeer (door oorstukje hoorapparaat of door zelf schoonmaken);
•    nauwe gehoorgang;
•    overmatige haargroei in de gehoorgang;
•    ziekten (bijvoorbeeld eczeem, suikerziekte).

Een KNO-arts gebruikt instrumenten (haakjes, lisjes en een stofzuigertje) om – al naar gelang de aard van het oorsmeer (dik, dun, hard, korrelig, etc.) – zo voorzichtig mogelijk het oorsmeer naar buiten te werken. Dit noemt de KNO-arts een oortoilet en gebeurt meestal met een oormicroscoop.

 

 

 

 

Keel-, neus- en oorheelkunde (KNO)https://www.westfriesgasthuis.nl/afdelingen/keel-neus-en-oorheelkundeKeel-, neus- en oorheelkunde (KNO)​Op de poli Keel-, Neus- en O​orheelkunde (KNO) kunt u terecht voor alle klachten die te maken hebben met uw keel, neus, oren en hals.

 

 

dhr. dr. L.J.J.M. Bauwenshttps://www.westfriesgasthuis.nl/specialisten/Paginas/dhr.dr.L.J.J.M.Bauwens.aspxdhr. dr. L.J.J.M. Bauwens
mw. M.E.C. Raminghttps://www.westfriesgasthuis.nl/specialisten/Paginas/mw.M.E.C.Raming.aspxmw. M.E.C. Raming
dhr. dr. M. van der Tornhttps://www.westfriesgasthuis.nl/specialisten/Paginas/dhr.dr.M.vanderTorn.aspxdhr. dr. M. van der Torn

 

 

Hoornhttps://www.westfriesgasthuis.nl/locaties/hoornHoornDe hoofdlocatie van het Westfriesgasthuis vindt u op de Maelsonstraat 3 in Hoorn. ​Er zijn twee ingangen: een hoofdingang en een ingang aan de stationszijde.

Mobile Menu
Zoeken.